Najbolj inovativna turistična agencija

Odhod avtobusa in vožnja proti Dolenjski. Prvi postanek bo v Trebnjem, kjer nas bo ob cesti pozdravil grad, ki čaka svojega princa, do takrat pa ga varuje lev, ki je tam še iz časov rimskega imperija. V Trebnjem si bomo ogledali župnijsko cerkev, v njej pa tudi del figuralnega nagrobnika, ter kamnit anepigrafski milnik, saj je v času rimskega imperija potekala skozi Dolenjsko ena najpomembnejših prometnih žil.

Čas za kavo, nato pa vožnja po slikoviti dolini reke Mirne, mimo Vesele Gore in Šentruperta v Mokronog. Ogledali si bomo skupek najdišč na Gorenjem Mokronogu (Sv. Peter, Vrajski breg, grad), ki na Slovenskem nima para. Arheološka, dober kilometer dolga pot, po kateri se bomo sprehodili, nas bo popeljala skozi »svetove mrtvih in živih«.

Povratek v Mokronog in zaslužen počitek ob topli malici, nato pa vožnja mimo Šmarjeških Toplic do Novega mesta. Tu bomo obiskali Dolenjski muzej, kjer si bomo ogledali prenovljeno, izredno bogato arheološko zbirko in spoznali vrednost in bogastvo naših prednikov. Sledi še kratek sprehod skozi staro mestno jedro, nato pa večerja v dobri gostilni ali dolenjski zidanici.

CENA: 25 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: vse oglede in vstopnine po programu, toplo malico, večerjo, vodenje, organizacijo, DDV.

POVPRAŠEVANJE