Najbolj inovativna turistična agencija

Poezija Iztoka Mlakarja ob kaminu in vinu

Vabimo vas na posebno doživetje na Matjaževo domačijo – prejemnico Srebrnega Sejalca 2008, nagrade Slovenske turistične agencije za najbolj inovativne turistične produkte.

IZVAJALCA: ETNO DUET PUSJEBN GUŠT
KRAJ DOGODKA: MATJAŽEVA DOMAČIJA NA PAHI
TRAJANJE DOGODKA: 2 do 3 ure
ŠTEVILO OSEB: do 40

Prihod na Paho do Matjaževe domačije. Sprejem s pogačo ali pehtranovo potico. Ogled prenovljene, 150 let stare domačije in spoznavanje življenja »osobenjkov« na dolenjskem podeželju. Zanimivo bo v kleti, kjer nam bo gospodar ob kozarčku cvička nazdravil s posebno cvičkovo napitnico. Po ogledu hiše in kleti se bomo zbrali na 200 let starem lesenem podu, ogrevanim s kaminom. Tu bomo uživali v nastopu dueta Pusjebn gušt, ki izvaja glasbo Iztoka Mlakarja v pristnem, avtentičnem zvoku in interpretaciji, torej v primorščini.

Po nastopu dueta (približno 45 minut) sledi ogled multivizije Zgodba o cvičku. V njej se nam bo v prvi osebi na zanimiv način predstavil cviček. Spoznali bomo zgodovino vina in vinske trte, vinske zavetnike, posodo, pridelavo… Po multiviziji nas bodo domačini postregli z domačim narezkom in odličnim ajdovim kruhom z orehi, nato pa sledi degustacija osnovnih treh sestavin cvička (dolenjsko belo, frankinja, žametovka ob mladem siru). Degustacijo bomo zaključili z najboljšim cvičkom sezone – kraljem cvička.

CENA:

Cena vključuje: dobrodošlico, ogled hiše, zdravica v kleti, koncert dueta Pusjebn gušt, ogled multivizije, degustacijo vin, domač narezek.

Opomba: za rekreativce priporočamo pohod iz Otočca do domačije ali od domačije do cerkve sv. Jurija v Grčevju (in nazaj). Možno tudi kosilo ali večerja v bližnji okolici.

Možna doplačila: Mini koncert v cerkvi sv. Jurija 1 EUR / Obisk 170 let stare zidanice in kozarček cvička: 1 EUR / Penina v kleti 1,5 EUR

POVPRAŠEVANJE