Najbolj inovativna turistična agencija

Program izleta:

Zjutraj ob 07:30 odhod iz Ljubljane in vožnja na Dolenjsko do Bajnofa, ki leži pod Trško goro – ena najbolj znanih vinskih goric v Sloveniji. Tu nas bodo oborožili s kozarci in navodili, nato pa se bomo podali na 8 km dolg pohod po slikoviti Trški gori. Med pohodom se nam bo nudil rajski razgled na Gorjance, proti Kočevskemu Rogu in Krški dolini, na Novo mesto, Stari grad, Otočec… Na vrhu Trške gore (428 m n/v) stoji znamenita cerkev Marijinega rojstva in tri mogočne lipe, v neposredni bližini pa je postavljen tudi spomenik Lojzetu Slaku, kjer se bo odvijal poseben program in kjer nas bodo postregli s klobaso. Seveda bodo različne postojanke s cvičkom in prigrizki tudi vmes na poti. Približno ob 13:00 je predviden prihod nazaj na Bajnof, kjer nas bodo postregli z golažem in jabolčnim zavitkom – štrudlom, ki ga je oboževal tudi Lojze Slak. Ob 14:00 se začne Festival harmonikarskih skupin in orkestrov Slovenije.

Popoldne predlagamo več izbir:

  • Splavarjenje z Rudolfovim splavom po reki Krki, na katerem bomo prepevali Slakove pesmi, postregli pa nas bodo tudi s cvičkom. Doplačilo: 12 EUR.
  • Obisk Matjaževe domačije: sprejem, ogled 150 let stare domačije, multivizije Zgodba o cvičku in degustacija sestavin cvička ob ajdovem kruhu in siru. Doplačilo: 8 EUR
  • Ogled Novega mesta: sprehod skozi staro mestno jedro, obisk Dolenjskega muzeja, dpl. 4 EUR
  • Vožnja v Trebnje, ogled Galerije likovnih samorastnikov, degustacija vin pri priznanem vinarju. Doplačilo: 10 EUR

Zvečer prihod na prizorišče Tedna cvička, uživanje v vinsko-kulinarični ponudbi in glasbi Modrijanov. Ob 23:00 vrnitev avtobusa proti Ljubljani.Cena: 25,00 EUR / osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom (do 250 km), štartnino (kozarec, cviček po poti, prigrizki, klobasa), program z glasbo in festivalom harmonikarskih skupin, obisk prireditve Teden cvička in zabavni večer z Modrijani, vodenje, organizacijo, DDV.

POVPRAŠEVANJE