Najbolj inovativna turistična agencija

Predstavitev

Turistična agencija Kompas Novo mesto d.o.o.

Turistična agencija Kompas Novo mesto d.o.o. je bila ustanovljena leta 1961. Agencija z dolgoletno tradicijo zaposluje 9 oseb in je največja turistična agencija na področju JV Slovenije. Svoje poslovalnice imamo tudi v Črnomlju, Metliki in Kočevju. Kompas Novo mesto je član IATA združenja letalskih prevoznikov.

Najbolj inovativna turistična agencija v Sloveniji

Skrb za kakovost, inovativnost in osebni pristop so osnovne usmeritve podjetja. Najbolj ponosni pa smo, da smo s strani Slovenske turistične organizacije prejeli posebno priznanje za najbolj inovativno turistično agencijo v Sloveniji za obdobje 2007 – 2010.

Nagrade za nove inovativne produkte

To priznanje je tudi rezultat številnih nagrad, ki smo jih prejeli za nove inovativne turistične produkte: Po poteh dediščine (naravna in kulturna dediščine), Tematske poti (3000 km pohodnih, kolesarskih, jahalnih in vodnih poti), Rudolfov splav na reki Krki, Zgodba o cvičku na Matjaževi domačiji in Turizem v zidanicah.

Inovativne oblike doživljajskega turizma

Vsi ti produkti ponujajo inovativne oblike doživljajskega turizma, saj želimo, da turisti, ki prihajajo v Slovenijo, zares začutijo deželo, njihove prebivalce, njihove življenjske navade, običaje, tradicijo…

Vsi naši programi so »tailor made«.

Ponudbo prilagodimo vašim željam

Za vas pripravimo ponudbo, ki jo prilagodimo vašim željam. Stalno merimo tudi zadovoljstvo naših gostov in na osnovi dobljenih ocen opravimo izbor dobaviteljev in lokacij v programu.

Osnovne dejavnosti Kompasa Novo mesto:

Izleti, potovanja in ekskurzije za razpisne in zaključene skupine (incoming in outgoing) letalske vozovnice za vse relacije sveta (Amadeus rezervacijski sistem in nizko-proračunski prevozniki), posredovanje turističnih aranžmajev ostalih domačih in tujih turističnih agencij, ostale dejavnosti (hotelske rezervacije doma in v tujini, organizacija seminarjev in kongresov, poslovna potovanja in dopusti, najem avtomobilov na različnih lokacijah sveta, vstopnice za različne prireditve, vize…)

Kompas Novo mesto je tudi pooblaščena agencija za trženje projekta »Po poteh dediščine Dolenjske in Bele krajine«. Projekt, v katerem sodeluje več kot 30 partnerjev ima za cilj razvijanje trajnostnega turizma na podeželju. Je izjemno uspešen in je prejel več priznanj. Zato smo zadnja leta organizirali kar nekaj uspešnih ekskurzij za ogled »primerov dobre prakse razvoja trajnostnega turizma«, svoje znanje in izkušnje pa prenašamo tudi izven meja Slovenije www.strucna-putovanja.com in www.education-travels.com.

Simona Mele, direktor