Najbolj inovativna turistična agencija

1. DAN: Slovenija - Oberndorf - ltötting - Passau

Odhod avtobusa ob 4.00. Vožnja preko predora Karavanke mimo Salzburga do Oberndorfa, kjer si bomo ogledali spominsko kapelo “Sveta noč”. V tem kraju so namreč leta 1818 prvič poslušali to božično pesem, ki jo je uglasbil Franz X. Gruber, besedilo zanjo pa napisal domači kaplan Mohr. Tudi mi jo bomo iz srca zapeli, čeprav ne bo božič. Sledila bo vožnja v majhno bavarsko mesto Altötting, ki velja za enega najstarejših in najbolj priljubljenih Marijinih božjepotnih krajev v Evropi. Po slovesni romarski maši bo sledil ogled kapucinske cerkve na grobu sv. Konrada, bazilike sv. Ane in ostalih znamenitosti. Pot bomo nadaljevali ob reki Inn do Passaua - “mesta treh rek”, ki ga uvrščajo med najlepša mesta na svetu. Videli bomo velike potniške ladje, ki plujejo po Donavi, obiskali pa mogočno katedralo sv. Štefana, ki slovi po največjih orglah na svetu, mestno hišo, cerkev sv. Mihaela... Sledi nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. DAN: Passau - ladja po Donavi - Linz

Po zajtrku sledi peturna vožnja po lepi modri Donavi iz Nemčije v Avstrijo, med katero bomo občudovali gradove, ki se dvigujejo nad reko, in lepo urejene vasice ob njeni obali. Tudi način premagovanja rečnih ovir (elektrarn) bo posebna atrakcija. Po kosilu na ladji bomo pripluli v glavno mesto Zg. Avstrije Linz. Sledila bo nastanitev in ogled mesta. Videli bomo Glavni trg, najstarejšo avstrijsko cerkev (sv. Martina iz 8.stol.), rojstno hišo skladatelja Brucknerja in novo stolnico - največjo cerkev v Avstriji. Na voljo bo nekaj časa za samostojne oglede in okrepčilo, potem vrnitev v hotel, večerja, nočitev.

3. DAN: Linz - Melk - Duernstein - Mariazell - Slovenija

Zadnji dan romanja bomo po slovesu od Linza nadaljevali vožnjo do znamenite benediktinske opatije Melk, ki kraljuje nad skalnatim pobočjem nad Donavo. Samostan slovi kot najpomembnejša stvaritev avstrijske baročne umetnosti. Videli bomo cesarske sobane, muzej, marmorno dvorano in čudovito knjižnico, nato pa še izjemno baročno cerkev, simfonijo vrhunske umetnosti. Sledila bo vožnja v najlepši predel doline Wachau, kjer bomo občudovali prostrane vinograde, prijazne vasice, ruševine mogočnih gradov. Naš zadnji cilj bo Mariazell, najpomembnejša avstrijska romarska pot, kamor so v preteklosti romali tudi naši predniki (Marijino Celje). V romarski baziliki iz 13.stol., ki jo krasijo lepe baročne umetnine, bomo v Milostni kapeli imeli še zadnjo romarsko mašo. V njej kraljuje kip čudodelne Matere Božje, cilj neštetih romarjev iz vseh koncev Evrope. Vrnitev proti domu.

CENA: 238 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne takse in parkirnine, 2 polpenziona v hotelu 3*, izlet z ladjo in kosilo, oglede po programu, vstopnino v opatijo Melk, osnovno nezgodno zavarovanje, DDV, vodenje in organizacijo.

POVPRAŠEVANJE