Najbolj inovativna turistična agencija

1./2. DAN: Split - Dubrovnik

Zgodaj zjutraj odhod avtobusa in vožnja do Splita. Ogled starega mestnega jedra in Dioklecianove palače in stolnice, kjer bomo imeli tudi mašo. Po maši nadaljevanje poti do Dubrovnika. Ogled tega bisera Mediterana. Pred vkrcanjem na trajekt večerja, nato pa nočna vožnja do Barija.

3. DAN: Bari – San Giovanni Rotondo

Zjutraj prihod v Bari. Po zajtrku izkrcanje in ogled mesta, ki je bilo včasih prestolnica bizantinske oblasti v Italiji. Prav v starem mestnem jedru stoji mogočna bazilika sv. Nikolaja, v kateri ležijo posmrtni ostanki enega izmed najbolj priljubljenih svetnikov. V cerkvi, zgrajeni v 11. stoletju, si bomo ogledali bogato opremo in dragocenosti (ciborij, škofovski prestol in lepe freske), v kripti ob svetnikovem grobu pa bomo imeli mašo. Sledi vožnja proti severu do visoke planote v osrčju Gangarskega polotoka, kjer leži San Giovanni Rotondo. Nekoč nepomembna vasica je danes eden najbolj obiskanih romarskih krajev v Evropi. V tukajšnjem kapucinskem samostanu je namreč deloval pater Pij, ki je skoraj vse življenje nosil stigme – znamenje Kristusovih ran. Namestitev v hotelu, križev pot, večerja in prenočevanje.

3. DAN: San Giovanii Rotondo - Loreto - Assisi

Po zajtrku bomo obiskali romarsko cerkev in grob sv. Pija, ki ga je papež Janez Pavel II. po enem najkrajših postopkov v zgodovini razglasil za svetnika. Po maši se bomo odpeljali v Loreto. Mestece, ki leži na obali Jadranskega morja velja za najbolj priljubljeno Marijino romarsko središče v Italiji. Ogledali si bomo trg Matere božje z mogočnim vodometom in številnimi palačami ter mogočno baziliko, v kateri stoji Nazareška hišica, o kateri pripoveduje legenda, da so jo sem iz Nazareta prinesli angeli in da je v njej bivala Sveta družina. Sledi še vožnja do srednjeveškega Assisija. Večerja in prenočevanje v hotelu.

4. DAN: Assisi - Slovenija

Po zajtrku sledi ogled mesta sv. Frančiška: njegovo baziliko, ki jo krasijo prelepe freske Giotta in drugih italijanskih umetnikov, njegov grob, baziliko sv. Klare, stolnico sv. Rufina, Frančiškovo rojstno hišo... Po maši sledi povratek proti domovini. Prihod v nočnih urah.

CENA: 320 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne takse, luške pristojbine, večerja v Dubrovniku, vožnja s trajektom Dubrovnik-Bari (4-posteljna notranja kabina), zajtrk na trajektu, ogledi po programu, polpenzion s pojačanim zajtrkom v hotelu 3*** in 4**** v San Giovanni Rotondu in Assisiju, duhovno spremstvo, vodenje, organizacijo, DDV.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 50 EUR

POVPRAŠEVANJE