Najbolj inovativna turistična agencija

V SVETEM LETU USMILJENJA, KI GA JE RAZGLASIL PAPEŽ FRANČIŠEK, VAS VABIMO NA ROMANJE V RIM

Mesto, ki leži na sedmih bregovih, je eno večjih in najbolj obiskanih mest v Evropi. V središču mesta se nahaja najmanjša neodvisna država na svetu - Vatikan, dom papeža in sedež Rimsko-katoliške cerkve. Obiskati mesto z izjemno pomembno zgodovino za kristjane, je v letu usmiljenja nekaj posebnega, če pa mu na koncu dodamo še blagoslov svetega očeta papeža Frančiška, je doživetje popolno.

DATUM ROMANJA: 6.- 8.5.2016 ali po dogovoru

1. dan (četrtek zvečer): Slovenija - Rim

Odhod avtobusa ob 20.00. Z udobnim turističnim avtobusom se bomo odpeljali čez Fernetiče, mimo Benetk, Bologne proti Toskani, kjer raznoliki Apenini in srednjeveške citadele razkazujejo svoje čare. Vožnjo bomo nadaljevali v smeri Lacija, vse do Rima.

2. dan (petek): Rim

Po zajtrku ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti Rima: Kalistove katakombe, kjer so pokopani prvi rimski kristjani, bazilika Sv. Pavla z upodobitvijo vseh dosedanjih papežev, papeška bazilika sv. Janeza v Lateranu, kjer je uradni sedež rimskega škofa, Kolosej in bazilika sv. Petra v verigah, kjer hranijo verige, v katerih je bil vklenjen sv. Peter. Za konec si bomo ogledali papeško baziliko Marije Snežne, največjo Marijino cerkev v Rimu. Nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. dan (sobota): Rim - Vatikan

Po zajtrku ogled papeške države Vatikan. Ogled trga in bazilike Sv. Petra in obisk groba sv. Papeža Janeza Pavla II. Ob lepem vremenu je možen vzpon na kupolo, od koder se odpira lep razgled na Rim, Vatikan in njegove vrtove. Priporočamo tudi ogled Vatikanskih muzejev z zbirkami iz različnih umetnostno-zgodovinskih obdobij in veličastno Michelangelovo Sikstinsko kapelo (doplačilo). Za konec bomo doživeli še mogočnost trga in kolonade pred cerkvijo Zvečer vrnitev v hotel, večerja in prenočevanje.

4. dan (nedelja): Rim – Vatikan - Slovenija

Po zajtrku sprehod po rimskih trgih: trga Navona z vodnjakom Štirih rek, Panteona, vodnjaka Trevi, kjer velja rek da v kolikor vržeš kovanec v bazen vodnjaka se zagotovo vrneš v Rim ter glamuroznih Španskih stopnic. Opoldne se bomo pridružili množici romarjev na trgu sv. Petra in skupaj s papežem Frančiškom zmolili Angel Gospodov ter prejeli njegov blagoslov. Sledi povratek proti domu in prihod v zgodnjih jutranjih urah.

CENA: 239 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, vse cestnine in pristojbine za obisk Rima, 2 x polpenzion v hotelu 3* (dvoposteljne sobe, TWC) v širšem centru Rima, oglede po programu, vstopnina v katakombe, dovolilnica za avtobus po Rimu, vodenje, duhovno spremstvo in organizacijo romanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 50 EUR, Vatikanski muzeji s Sikstinsko kapelo 22 EUR.

Popusti: 218 EUR/osebo, nočitve v Rocca di Papa (35 km), 199 EUR, nočitve v Fiuggi, (100 km).

POVPRAŠEVANJE