Najbolj inovativna turistična agencija

Slavonija za vinogradnike (2 dni)

Vinogradi Kutjeva in Daruvarja spadajo v vinogradniški podrajon Slavonija, rajon kontinentalna Hrvaška. Obsegajo 800 ha vinogradov, ki leže pretežno na nadmorski višini 120 do 200 m. Največ vzgajajo belih sort, večina graševine, nekaj pa tudi sivi in beli pinot, chardonnay, traminec, renski rizling, rizvanec…

1. DAN:

Odhod avtobusa ob 06.00 uri zjutraj. Vožnja na relaciji Zagreb-Nova Gradiška do Požege. Postanek za kavo in sprehod skozi baročno mesto, ki se prvič omenja že leta 1227. Ogledali si bomo trg sv. Trojice, frančiškanski samostan, katedralo, mestno hišo in gledališče, se sprehodili po Cehovski ulici…. Sledi nadaljevanje vožnje proti Kutjevu do »Vidikovca«, kjer bomo uživali ob prekrasnem razgledu, postregli pa nam bodo tudi s kozarcem graševine. Od tu se bomo peš odpravili na kratek sprehod do znamenite kleti v cistercijanskem samostanu – Kutjevački podrum. Tu bomo najprej imeli kosilo, nato pa si bomo ogledali klet in poskusili njihova vina. Za konec bomo obiskali še priznano vinsko hišo sredi vinogradov, kjer bomo imeli degustacijo vin. Proti večeru vožnja do hotela, nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN:

Po zajtrku si bomo ogledali mesto Daruvar. V bližini bomo obiskali moderno urejeno sirarno. Njihove sire bomo poizkušali na degustaciji v dvorcu grofa Jankovića, kjer se nahaja vinska klet v kateri hranijo vina daruvarskega okoliša vinarije Badel 1862. V kleti nam bo enologinja pripravila posebno »Balado o vinu in siru". Iz dvorca se bomo zapeljali do Bjelovara. Ogled mesta in muzeja. Preden se bomo poslovili, pa se bomo po želji odpeljali še do dobre domače gostilne ali turistične kmetije, kjer nam bodo pripravili kosilo.

CENA: 155 EUR na osebo (najmanj 45 oseb),

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, nastanitev in polpenzion v hotelu 3***, vse oglede in degustacije po programu, kosilo prvi dan, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo.

Doplačilo po želji: kosilo drugi dan od 12 EUR.

POVPRAŠEVANJE