Najbolj inovativna turistična agencija

LEPOTE SAVINJSKE IN LOGARSKE DOLINE

Celje – Šempeter – Pekel – Vransko – Volčji potok

Odhod avtobusa proti Zgornji Savinjski dolini do MOZIRJA. Ogled Savinjskega gaja, nato pa nadaljevanje vožnje v NAZARJE kjer si bomo v GRADU VRBOVEC ogledali nadvse zanimiv lesarski muzej in spoznali življenje gozdnih delavcev nekoč. Na bližnjem griču stoji cerkev Marijinega oznanjenja in frančiškanski samostan z bogato knjižnico–ogled. Nadaljevanje vožnje skozi Ljubno, Luče in Solčavo do LOGARSKE DOLINE. Prosto za sprehode po okolici, priporočamo pa ogled slapa RINKA, ki pada v globino 90 m. Voda izpod slapa izgine v produ in sredi Logarske doline privre na dan v izviru Savinje. Pri povratku postanek za večerjo in vrnitev domov v večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacija izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.


KAMNIK – VELIKA PLANINA

Zjutraj ob 07.00 uri odhod z avtobusom do Kamnika. Sprehod po mestu in ogled Malega gradu (zaščitni znak Kamnik, Sadnikarjevega muzeja z obsežno zbirko srednjeveških predmetov (orožje, posode, kmetijski pripomočki…). Topla malica, nato pa se bomo okoli 12.00 ure zapeljali do podnožja Velike planine. Z nihalko se popeljemo na planino od koder našo pot nadaljujemo s sedežnico na vrh planine. Od tam nas do pastirskega naselja loči le 20 minut hoje. Pastirsko naselje je vsekakor najbolj privlačno in zanimivo v času med junijem in septembrom, ko planina zaživi ob glasnem oglašanju kravjih zvoncev ter s prihodom pastirjev, ki živino vsako leto pripeljejo na pašo. Običaje, navade, preprosto pastirsko življenje, pravo kislo mleko z žganci…. Vse to skriva planina.

Po vrnitvi v dolino se bomo okoli 17.00 ure zapeljali do cerkve sv. Lenarta in Roka, ki stoji nad vasjo Krtina, sredi taborskega obzidja in velja za enega najkvalitetnejših kulturnih spomenikov. Dan bomo zaključili v dobri gostilni, kjer nam bodo postregli z večerjo.

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim avtobusom, vozovnico za nihalko in sedežnico, toplo malico v Kamniku, pogostitev na Veliki planini, vse oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje, DDV.OPOMBA: možen tudi ogled Arboretuma Volčji potok.


KOROŠKA

Koroška

Odhod avtobusa in vožnja do VELENJA. Na VELENJSKEM GRADU si bomo ogledali muzej z zbirkami, ki prikazujejo zgodovino slovenskega premogovništva, zbirko afriške umetnosti, paleontološko zbirko… V RUDNIKU VELENJE se bomo oblekli v rudarske uniforme in se v spremstvu vodnikov rudarjev podali v podzemni svet, kjer se bomo seznanili z življenjem in delom rudarjev. Med ogledom bomo imeli tudi »knapovsko« malico in se na koncu popeljali z rudniškim vlakcem. V vasi LEGEN pri Slovenj Gradcu stoji svetovno znana CERKEV SV. JURIJA, kjer so odkrili grobnico starih Slovanov. Sledi še vožnja do DRAVOGRADA in ogled gestapovske mučilnice ter ribiškega muzeja. Pozno popoldne priporočamo še obisk kmetije KLANČNIK, kjer bomo imeli poleg ogleda tudi degustacijo suhomesnatih proizvodov. Možnost ugodnih nakupov. Sledi še večerja in povratek proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje.


KOROŠKA S SPLAVARJENJEM PO DRAVI

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja z udobnim turističnim avtobusom do Dravograda. Vkrcanje na splav – flos, kjer bomo spoznali tradicijo splavarstva po reki Dravi. Najprej prijazna dobrodošlica v pristanu, kjer vas bodo pogostili s kruhom in soljo ter domačim žganjem. Nato začetek plovbe s predstavitvijo flosarjev in zanimivim programom. Flosarske frajle vas bodo pogostile s flosarsko malico (golaž, polenta zabeljena z grumpi), za zabavo pa bodo poskrbeli “muzikantje”. Za zaključek sledi še flosarski krst. Pot vas bo vodila ob Dravi, mimo Dravograda do vasice Libeliče, ki je znana po kostnici. Nadaljevanje vožnje mimo Raven do Mežice in že boste smuknili v zaščitna oblačila in se podali v svet pod Peco ter si v spremstvu izkušenih vodnikov ogledali rudnik svinca in cinka. Sledil bo ogled mesta Slovenj Gradec. Izlet bomo zaključili na eni izmed kmetij, kjer nas bodo postregli z domačimi koroškimi dobrotami. Vrnitev proti domu v večernih urah.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, splavarjenje po Dravi s programom, golažem in polento, oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje.


PO ZDRAVJE IN NA RUJNO KAPLJICO

Bizeljsko – Žiče – Slovenska Bistrica – Slovenske Konjice

Zjutraj ob 07.00 odhod avtobusa z avtobusne postaje in vožnja do BIZELJSKEGA. Postanek za ogled znamenite repnice, v kateri so nekoč čuvali repo, danes pa nam bodo postregli s prigrizkom in odličnimi vini. Nadaljevanje vožnje mimo Podčetrtka, mimo Poljčan do KARTUZIJE ŽICE, kjer nam bodo pokazali ostanke nekoč pomembnega kartuzijanskega samostana. Ogled zeliščarnice in možnost nakupa domačih zelišč. Sledi vožnja do SLOVENSKE BISTRICE, kjer nam bodo postregli s pohorskim loncem, nato pa si bomo ogledali klet in poiskusili štiri vzorce vin. Sledi sprehod skozi staro mestno jedro do gradu, kjer danes domuje muzej, ki si ga bomo ogledali. Sledi vožnja v VITANJE, kjer si bomo v novem, izjemno zanimivem in obiskanem kulturnem središču evropskih vesoljskih tehnologij (KSEVT), ogledali moderno arhitekturo ter veliko razstavo o slovenskem in evropskem pionirju vesoljskih tehnologij Hermanu Potočniku Noordungu.

Nadaljevanje vožnje do mesta cvetja in vina – SLOVENSKIH KONJIC, ki je bilo leta 1998 proglašeno za najbolj urejeno evropsko mesto, dobilo pa je tudi mnoga priznanja za najlepše slovensko mesto. Videli bomo pražupno cerkev sv. Jurija z mogočno arhitekturo zvonika – eden najstarejših in največjih na slovenskem štajerskem. Sprehod po starem mestnem jedru. Za konec se bomo ustavili na turistični kmetiji ali v domači gostilni, kjer bomo imeli večerjo.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, ogled repnice in degustacijo s prigrizkom, malico in ogled vinske kleti v Slovenski Bistrici, ogled Centra evropskih vesoljskih tehnologij v Vitanju, ogled Slovenskih Konjic, večerjo, organizacijo in vodenje izleta, DDV.


ZA LJUBITELJE STARIH MOTORJEV IN CVETJA

Celje – Šempeter – Pekel – Vransko – Volčji potok

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja proti Celju. Po želji ogled Celjskega gradu. Postanek v ŠEMPETRU v Savinjski dolini, kjer si bomo v ANTICNEM PARKU ogledali najlepši arheološki spomenik v Sloveniji, RIMSKO NEKROPOLO. V bližini se nahaja jama PEKEL, ki slovi po tem, da nad njenim vhodom prebiva sam »peklenšcek«. Pot bomo nadaljevali po SAVINJSKI DOLINI do VRANSKEGA. Tu si bomo ogledali zelo zanimiv MUZEJ MOTOCIKLOV, kjer je razstavljenih več kot 100 modelov. Za sladkosnede možen OBISK ČOKOLADNICE, kjer imajo prave »čokoladne« modele. Kosilo v okolici Vranskega. Pot nadaljujemo po Tuhinjski dolini, mimo Kamnika vse do ARBORETUMA VOLČJI POTOK, kjer so razstavljeni najlepši primerki flore in favne. Povratek domov v večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vstopnino v Rimsko nekropolo, jamo Pekel, muzej motociklov, kosilo, vstopnino v Volčji potok, vodenje, organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov