Najbolj inovativna turistična agencija

DEŽELA BELIH BREZ IN ZELENEGA JURIJA

Metlika – Rosalnice – KP Lahinja

Vožnja skozi Novo mesto, čez Vahto, do Metlike, kjer si bomo ogledali BELOKRANJSKI MUZEJ in film o Beli krajine. Prosto za kavico, nato pa vožnja v bližnje Rosalnice, kjer si bomo ogledali znamenite romarske cerkvice TRI FARE. Po ogledu predlagamo obisk ene od belokranjskih domačij, kjer bomo spoznali umetnost tkanja lanu in izdelovanja pisanic. Nadaljevanje poti do juga Bele krajine, skozi Vinico, rojstni kraj Otona Župančiča, do krajinskega parka Lahinja. Postanek v enem izmed vstopnih mest v park – VELIKI NERAJEC, ki je leta 2000 dobila posebno evropsko nagrado za obnovo vasi, ali PUSTI GRADEC, kjer si lahko ogledamo žago venecijansko in mlin. Po želji sledi še ogled ene od vinske kleti in tipična belokranjska večerja.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.


DEŽELA SPEČE LEPOTICE

Zjutraj odhod avtobus in vožnja do Trebnjega. Ogled Galerije likovnih samorastnikov, kjer so razstavljena dela umetnikov naivcev iz več kot tridesetih držav. Nadaljevanje vožnje v Mirnsko dolino – romantično deželo neštetih gričkov in dolinic, cerkvic in gradov, vinskih goric in zidanic. Najprej bomo imeli kosilo, nato pa si bomo ogledali grad Speča lepotica, katerega že vrsto let obnavlja prof. Marko Marin. Sledi vožnja v Šentrupert in ogled znamenite gotske cerkve sv. Ruperta. V neposredni bližini je tudi Vesela gora s križevim potom. Sledi še ogled Žalostne gore, kjer si bomo ogledali kapele Marijinih žalosti, svete stopnice in cerkev Žalostne Matere božje… Dan bomo zaključili v vinski kleti, kjer bomo poskusili cviček in ostala vina. Povratek proti domu.

Cena vključuje: Prevoz z avtobusom, ogledi po programu, kosilo, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacija, DDV.


NOVO MESTO – PLETERJE – KOSTANJEVICA

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja v Novo mesto, kjer se bomo sprehodili po Glavnem trgu, si ogledali mogočno stolno cerkev in obiskali Dolenjski muzej, kjer si bomo ogledali film o Novem mestu in spoznali njegovo zgodovino. Sledi vožnja skozi Šentjernej v vas Drčo, kjer si bomo v kartuziji Pleterje ogledali multivizijo, v samostanski trgovini pa boste lahko kupili tudi nekatere njihove izdelke. Zraven je muzej na prostem – 200 let stara domačija iz šentjernejskega polja, ki si jo bomo prav tako ogledali.

Sledi kosilo v domači gostilni ali na kmečkem turizmu. V Kostanjevici na Krki, najmanjšem slovenskem in najstarejšem dolenjskem mestu, si bomo ogledali mestno središce na otoku, ki je zaščiteno kot kulturni spomenik I. kategorije. Popeljemo vas tudi na ogled Kostanjeviške jame ali Galerije Božidarja Jakca v nekdanjem cistercijanskem samostanu.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, ogledi po programu.


OD TRUBARJA DO CERKNIŠKEGA JEZERA

Zjutraj vožnja z avtobusom do Grosuplja. Postanek za ogled znamenite ŽUPANOVE JAME, nato pa vožnja mimo mogočnega gradu TURJAK do RAŠICE. Tu si bomo vzeli čas za temeljit ogled Trubarjeve domačije. Naslednja postaja so VELIKE LAŠČE, kjer si bomo ogledali spominski muzej znamenitih “Laščanov” – Levstika in Stritarja. Nadaljevali bomo preko BLOŠKE POLICE na Cerkniško stran. To področje še dandanes obvladujejo “cerkniške coprnice”, zato se bomo podali prav do njihovega domovanja.

Iz Cerknice se bomo peš povzpeli na Slivnico (1114m), zato priporočamo seveda primerno obutev in malce “coprniške korajže”. Vzpon ni zahteven in po dobri urici se bomo znašli na samem vrhu. Če bo vreme lepo bomo lahko občudovali pred sabo celotno Cerkniško polje. Lahko se bomo okrepčali s COPRNIŠKO ČORBO ali poizkusili COPRNIŠKO ŽGANJE, nato pa bomo pričarali tudi avtobus, tako da se bomo s hriba kar se da hitro spustili do jezera. Ogled makete CERKNIŠKEGA JEZERA. Večerja in povratek domov.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje.


SM RIBNČAN URBAN PO CEJLEM SVEJTI ZNAN

Cerkniško jezero – Nova Štifta – Ribnica

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja do CERKNICE. Ogled multivizijske predstavitve “Jezero je – jezera ni” in makete Cerkniškega jezera. Vožnja z lojtrnim vozom, ki predstavlja pravo krajevno atrakcijo, ob Cerkniškem jezeru in njegovi okolici. Nadaljevanje vožnje proti Bloški polici, mimo Sodražice do NOVE ŠTIFTE. Ogled znamenite romarske cerkve, nato pa vožnja do RIBNICE, znane po svojih krošnjarskih izdelkih. Ogled spominskega parka znanih Ribničanov in muzeja, ki združuje več zbirk. Seznanili se boste tudi z zadnjim čarovniškim procesom na Kranjskem. Po želji obisk Škrabčeve domačije in lončarja ter možnost ugodnih nakupov ali pa vožnja v Kočevje in ogled Kočevskega muzeja. Ob dogovorjeni uri povratek proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vstopnine, vožnja z lojtrnim vozom, vodenje, organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.


Z RUDOLFOVIM SPLAVOM PO REKI KRKI + ZGODBA O CVIČKU

Prihod avtobusa v Žužemberk. Postanek za ogled nekdaj mogočnega gradu. Za doplačilo možen tudi poseben srednjeveški sprejem na gradu. Nadaljevanje vožnje po dolini reke Krke do Novega mesta. Sprehod skozi staro mestno jedro Novega mesta in ogled Dolenjskega muzeja ali Jakčevega doma ter stolne cerkve sv. Nikolaja. Nato nadaljevanje poti do Loke, kjer se bomo vkrcali na Rudolfov splav. Vožnja po okljuku reke Krke, ki je izjemno zanimiva, saj se bomo peljali pod štirimi mostovi, mimo gradu Kamen in Novi dvor (danes bolnica), videli stolno cerkev sv. Nikolaja, občudovali Breg, Gorjance…

Na splavu bodo tudi animatorji, ki bodo na zanimiv način predstavili sebe, Novo mest in reko Krko, harmonikar pa bo poskrbel za veselo vzdušje. Postregli nam bodo tudi s cvičkom, enega izmed udeležencev pa bomo svečano sprejeli med Rudolfove splavarje. Na koncu bomo prejeli tudi spominček. Po splavarjenju se bomo odpeljali do 150 let stare s slamo krite kmečke hiše. Ogled domačije in stare kleti ter multivizijski prikaz »Zgodbe o cvičku«. O cvičku bomo slišali marsikaj zanimivega, seveda pa bomo ob domačem kruhu in siru cviček in njegove sestavine tudi poskusili. Po končanih ogledih in degustaciji sledi večerja v domači gostilni.