Najbolj inovativna turistična agencija

DOLINA SOČE

Idrija – Most na Soči – Tolminska korita Od Vipave do Goriških Brd

Odhod avtobusa in vožnja mimo Ljubljane do KRANJSKE GORE. Po serpentinasti cesti, ki vodi iz Kranjske goreproti Vršicu, si bomo v gozdu tik nad cesto ogledaliRUSKO KAPELICO, ki so jo postavili ruski vojni ujetniki. Po prelazu VRŠIČ se bomo spuščali proti dolini Trente inse podali do IZVIRA SOČE. Ogledali si bomo tudi Trentarski muzej. Na poti proti Kobaridu bomo videli slap BOKA, ki pada v globino iz močnega kraškega izvira.
V KOBARIDU si bomo ogledali Kobariški muzej, ki prikazuje1. sv. vojno, predvsem pa Soško fronto. Nad Kobaridomstoji kostnica italijanskih vojakov in cerkev Sv. Anotna,eden izmed večjih monomentalnih spomenikov1.sv.vojne. Sledi večerja in povratek proti domu. Avtobusni prevoz, oglede po programu, večerjo, vodenjein organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.


IDRIJA – MOST NA SOČI – TOLMINSKA KORITA

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja do IDRIJE. V mestu, ki je znano po čipkah in rudniku živega srebra si bomo ogledali staro mestno jedro in se na gradu GEWERKENEGG seznanili z zgodovino rudnika in kraja samega. Nadaljevanje poti do MOSTA NA SOČI, kjer nas bo pričakal LADJA LUCIJA. Z njo bomo odpluli na panoramsko vožnjo po jezeru. Kapitan nam bo povedal marsikatero »žaltavo«, poiskal zaljubljen par ter ga poročil po starih morskih običajih. Možnost malice na ladji (doplačilo).

Sledi še izlet v TOLMINSKA KORITA, ki veljajo za najlepši del Triglavskega narodnega parka. Reki Tolminka in Zadlaščica ustvarjata z močnim vodnim tokom neverjetna korita. Videli bomo DANTEJEVO JAMO ter HUDIČEV MOST. Povratek domov. Avtobusni prevoz, oglede po programu, panoramsko vožnja z ladjo Lucija cca 1 uro, lokalno vodenje po Tolminskih koritih približno dve uri, pozno kosilo oz. večerja, vodenje in organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.


OD VIPAVSKE DOLINE DO GORIŠKIH BRD

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane, Razdrtega proti VIPAVSKI DOLINI. V Vipavi Vam lahko organiziramo malico (doplačilo), sicer pa bomo pot nadaljevali do VIPAVSKEGA KRIŽA, slikovite vasi na vrhu hriba, ki je pod spomeniškim varstvom. Mimo Nove Gorice se bomo podali proti skrajnemu zahodu Slovenije, kjer se razprostira čudovita in zanimiva deželica BRDA. V KOJSKEM si bomo pogledali cerkvico, ki se lahko pohvali z najlepšim poznogotskim trikrilnim oltarjem na slovenskem.

V GONJACAH se bomo povzpeli na razgledni stolp, od koder se nam odpre prelep pogled na celotna Brda, ki se raztezajo tudi preko državne meje. V Dobrovem si bomo v vinski kleti ogledali klet in poskusili njihova najboljša vina. V bližnjem GRADU DOBROVO nam bodo kaj več povedali o zgodovini Brd in pokazali zbirko znanega umetnika in rojaka Zorana Mušica. Po znem kosilu povratek domov. Avtobusni prevoz, oglede po programu, ogled in degustacijo v vinski kleti, vodenje, organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.