Najbolj inovativna turistična agencija

PTUJSKA GORA – PTUJ – ROGATEC

Odhod ob 07.00 uri zjutraj. Vožnja skozi Celje, mimo Slovenske Bistrice do Ptujske gore, kjer si bomo ogledali gotsko cerkev Sv. Marije – po oceni nekaterih umetnostnih zgodovinarjev najdragocenejši umetnostni spomenik na Slovenskem. Sledi vožnja v Ptuj, ogled starega dela Ptuja, ki je stisnjen med Dravo in Grajskim hribom. Na njem stoji eden največjih in najmogočnejših gradov na slovenskem – Ptujski grad. Ogledali si bomo to lepo mesto, nato pa tudi grad, kjer si bomo v pritličju ogledali glasbila, v prvem nadstropju so najlepše grajske sobane, z lepim pohištvom, tapiserijami in slikami. V drugem nadstropju so predstavljene tradicionalne pustne maske in liki s Ptujskega in Dravskega polja, Haloz in Slovenskih goric. Topla malica, nato pa po želji ogled znamenite vinske kleti, kjer bomo po ogledu kleti s svetlobnimi in zvočnimi efekti poizkusili priznana štajerska vina in si ogledali multivizijo. Popoldne se bomo ustavili v Rogatcu in si ogledali muzej na prostem, ki je največji muzej na prostem na Slovenskem. Zaradi kulturnih, etnoloških, krajinskih, zgodovinskih in drugih izjemnih lastnosti. V njem je predstavljeno življenje in delo kmetov in obrtnikov 19. in začetka 20. stoletja z območja Rogatca, predvsem s pobočij Boča, Donačke gore in Maclja. Povratek proti domu in večerja v dobri domači gostilni ali na turistični kmetiji.

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, topla malica, vse vstopnine, večerjo, nezgodno zavarovanje, vodenje in organizacijo potovanja.


ROGAŠKA SLATINA – ŠMARJE PRI JELŠAH – PODSREDA – BIZELJSKO

Zbrali se bomo zjutraj ob 07.00 uri in se z avtobusom odpeljali skozi Celje do Rogaške Slatine. Tu se bomo ustavili v znameniti steklarni – možnost ugodnih nakupov. Pot bomo nadaljevali v Šmarje pri Jelšah. Tu bomo imeli kosilo. Pred kosilom se bomo peš (lahko tudi z avtobusom), povzpeli po poti Kalvarije do cerkve sv. Roka, najpomembnejšega kulturnega spomenika v kraju in okolici. Ogled cerkve, ki nas bo prijetno presenetila, nato pa vožnja z avtobusom mimo Podčetrtka v Podsredo (vmes možen postanek v Olimju). Sledi ogled Kozjanskega parka: Trg Podsreda s sramotilnim stebrom, Levstikov mlin, multivizijo s predstavitvijo kulturne dedišcine Kozjanskega in na koncu še grad Podsreda, kjer si bomo ogledali razstave, renesančno dvorano z opremo in grajsko kuhinjo z odprtim ognjišcem. Iz Podsrede bomo pot nadaljevali na Bizeljsko. Postanek v repnici, kjer bomo degustirali domača vina, nato pa še na turistični kmetiji ali dobri domači gostilni, kjer nam bodo postregli z obilno domačo večerjo.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vsi ogledi po programu (cerkev sv. Roka, trg Podsreda, Levstikov mlin, multivizija, grad Podsreda), kosilo, zaključna večerja, organizacija in vodenje.


SKRIVNOSTNO PREKMURJE

Odhod avtobusa ob 6.00. Vožnja skozi Celje in po avtocesti do Maribora, s krajšim postankom za jutranjo kavico. Pot bomo nadaljevali čez Slovenske gorice, mimo Gornje Radgone in Radencev do Murske Sobote in naprej do Bogojine, kjer si bomo ogledali znamenito Plečnikovo cerkev. Po ogledu se bomo odpeljali k lončarju. Sledi topla malica, nato pa vožnja do Bukovniškega jezera, katerega okolico je narava prepojila z energijami, ki nas sproščajo, pomirijo in revitalizirajo. Napolnjeni s pozitivno energijo se bomo odpeljali do Lendave, kjer si bomo ogledali cerkvico Sv. Trojice v lendavskih goricah, nato pa se med vinogradi sprehodili do Hiše vin Cuk. Tu se bomo sprehodili med vinogradi, domačini pa nam bodo pripravili degustacijo vin. Za konec se bomo ustavili na turistični kmetiji ali domači gostilni, kjer nam bodo postregli z večerjo. Povratek domov v poznih večernih urah.

Cena vključuje: prevoz z udobnim turističnim avtobusom, degustacijo vin s prigrizkom, malico, oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta.