Najbolj inovativna turistična agencija

BISTRA – PIVKA – NARIN – ŠKOCJANSKE JAME

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja mimo Ljubljane do Bistre. Tu si bomo v gradu ogledali Tehniški muzej Slovenije. Najbolj bomo občudovali prometni oddelek (prvi tramvaj), lesni oddelek (prve žage), lovski del, ribiško zbirko, gozdarski oddelek… V Pivki si bomo ogledali Park vojaške zgodovine z razstavo Tank je bunker in grobnica, kjer so razstavljeni tanki, topovi in oklepniki ter film o zgodovini in razvoju tanka. Po želji sledi ogled enega izmed bunkerjev iz 2. svetovne vojne z 900 m dolgimi rovi (Mussolinijeva 2. obrambna linija). Izvedeli bomo tudi vse o bitki, ki je ni bilo. Obisk zanimive turistične vasi Narinu in kosilo na turistični kmetiji. Za konec bomo obiskali še Škocjanske jame (možno tudi Postojnsko jamo).

Cena vključuje: prevoz s sodobnim avtobusom, oglede po programu, kosilo, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje, DDV.


LIPICA – VILENICA – ŠTANJEL – KOBJEGLAVA – GOČE

Odhod v jutranjih urah in vožnja z udobnim turističnim avtobusom mimo Ljubljane in po avtocesti do Lipice. Ogled Kobilarne Lipica, ki že več kot štiri stoletja neguje tradicijo vzreje in selekcije konj čistokrvne pasme. Poleg plemenitih belih lepotcev je v Lipici tudi več hotelov, golf igrišce, tenis igrišča, igralnica… Ker je avstrijski cesar Leopold I. leta 1660 med svojim obiskom Lipice obiskal tudi jamo Vilenico, bomo po isti poti potovali tudi mi. Vilenica je najstarejša turistična jama v Evropi, ki je do sredine 19. stoletja veljala za največjo in najbolj obiskano jamo. V njej naj bi prebivale vile (od tod tudi ime) – morda bomo kakšno tudi srečali.

Sledi vožnja skozi kraške vasice Tomaj in Dutovlje do ŠTANJELA, ki velja za eno najlepših kraških vasic in je hkrati čudovito ohranjeno srednjeveško naselje, za katerega bi lahko z mirnostjo zatrdili, da veje dih zgodovine iz vsake fasade in pročelij hiš. Po ogledu nadaljevanje do KOBJEGLAVE, kjer boste obiskali pršutarno ter ob kozarcku terana poizkušali njihove priznane izdelke. Dan bomo zaključili v GOCAH – majhnem gručastem naselju s kamnitimi hišami na vrhu enega od vipavskih gričev. Naselje je bilo omenjeno že leta 1376. Vas je v celoti kulturni spomenik, Posebno zanimive so kleti – eno izmed njih bomo seveda tudi obiskali in poskusili odlična vina. Sledi še večerja in povratek proti domu.

Cena vključuje: prevoz s turističnim avtobusom, cestne takse, degustacijo vina in pršuta, vstopnine in oglede po programu, zaključno vecerjo, vodenje in organizacijo izleta, nezgodno zavarovanje.


SLOVENSKO PRIMORJE

Zjutraj odhod avtobusa in vožnja mimo Ljubljane, čez viadukt Črni Kal, do notranjosti Istre, proti Dragonji, kjer se v majhnem zaselku Goreli nahaja Tonina hiša, stara oljarna, ki je del zbirke Piranskega muzeja. Ko nas bodo seznanili s pridelavo olja, se bomo podali do Sečoveljskih solin, katerih del je danes preurejen v muzej na prostem. Tukaj vam bomo predstavili življenje solinarjev nekoč in tradicionalno tehnologijo pridobivanja soli. Ogled obnovljene solinarske hiše. Postanek za ogled Pirana – najlepše staro primorsko mestece, ki je v celoti zavarovano kot kulturnozgodovinski spomenik. Naslednji postanek bo v Kopru. Po kosilu si bomo ogledali vinsko klet z enim največjih lesenih sodov v Evropi in seveda poskusili tudi odlična primorska vina. Povratek domov.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, oglede po programu, vodenje in organizacija zleta, nezgodno zavarovanje izletnikov. Opomba: po želji vožnja z ladjo ob slovenski obali.