Najbolj inovativna turistična agencija

KRANJ – BLED – BOHINJ

Odhod avtobusa ob 7.00 iz dogovorjenega mesta. Vožnja mimo Ljubljane, do našega prvega postanka, gorenjske metropole Kranja. Mesto, ki leži na izrednem strateškem obrambnem položaju, je nastalo že v zgodnjem srednjem veku. Številne stavbe v starem mestnem jedru so lepo ohranjene, ogledali pa si bomo zbirke Gorenjskega muzeja. Iz Kranja se bomo odpeljali proti Bledu. Postanek za ogled tega bisera slovenskega alpskega območja. Pred ogledi se bomo po želji okrepčali z blejskimi kremnimi rezinami, ki so poleg otoka in gradu tretja največja tamkajšnja znamenitost. Imeli bomo nekaj prostega časa ali možnost vožnje s pletno na blejski otok, kjer lahko v cerkvici pozvonite na znani zvon želja. Sledi vožnja na stari grad, ki je drzno zgrajen na vrhu visoke skale, ki se spušca skoraj naravnost v jezero. Z vrha je čudovit razgled na jezero in okolico, obiskali pa bomo tudi muzejsko zbirko in tiskarno v gradu. Popoldne se bomo zapeljali še do drugega gorenjskega bisera – Bohinj. Ogled slapa Savice, nato pa večerja in povratek proti domu.

Cena vključuje: Prevoz s sodobnim avtobusom, ogledi po programu, večerja, vodenje in organizacija, nezgodno zavarovanje, DDV.


KROPA – BLED – RADOVLJICA – BREZJE – ŠKOFJA LOKA

Odhod avtobusa v jutranjih urah. Vožnja mimo Ljubljane in Kranja do KROPE. V nekdanjem železarskem naselju ob potoku Kroparici si bomo ogledali KOVAŠKI MUZEJ, zanimivo zbirko orodja in izdelkov umetnega kovaštva. Postanek na BLEDU za izvrstno kremno rezino ali pa sprehod ob jezeru. V Radovljici si bomo v nekdanjem gradu ogledali zanimiv ČEBELARSKI MUZEJ, ki prikazuje bogate zbirke in razvoj čebelarstva v Sloveniji.

Nadaljevali bomo do bližnjega slovenskega romarskega središca, BREZIJ, kjer stoji Bazilika Marije pomagaj. Dan bomo zaključili v ŠKOFJI LOKI, kjer se bomo sprehodili po starem mestnem jedru in obiskali LOŠKI GRAD (bogata predstavitev Cehov, med njimi medičarjev, ki so izdelovali znane Škofjeloške medenjake). Po večerji sledi povratek proti domu.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vstopnine po programu, kosilo, vodenje in organizacijo izleta ter nezgodno zavarovanje izletnikov.


ŠKOFJA LOKA – CRNGROB – ŠMARJETNA GORA – JEZERSKO

Odhod avtobusa zjutraj ob 07.00 uri. Vožnja mimo Ljubljane do Škofje Loke, mesta, ki je bilo leta 1987 razglašeno za kulturni spomenik. Značilno srednjeveško podobo starega mestnega jedra tvorita Zgornji in Spodnji trg, nad katerima kraljuje mogočni Loški grad. Našo pot bomo nadaljevali do Crngroba. Crngrobska cerkev z mogočnim zvonikom pritegne našo pozornost že od daleč, ko se s Sorškega polja ozremo proti Svetemu Joštu in Križni gori. Pota, ki vodijo k njej, nas skozi senčne gozdove pripeljejo pod bele zidove svetišca, kjer nam postane jasno, zakaj so si za film Cvetje v jeseni izbrali prav idiliko tega kraja. Sledi vožnja na Šmarjetno goro, od koder se vidi 20% Slovenije, seveda pa se bomo okrepčali tudi z okusno malico. Naš naslednji postanek bo v Kranju. Sprehod po starem mestnem jedru, ogled muzeja in čas za kavo. Popoldne sledi še vožnja na Jezersko – gorsko kotlino, ki jo je izoblikoval ledenik med Karavankami in Kamniško-Savinjskimi Alpami. Po umiku ledenika v zadnji ledeni dobi je tu nastalo obsežno jezero, ki se je obdržalo še do konca 14. stoletja. Danes so na dnu nekdanjega jezera njive in pašniki. Ogledali si bomo staro jezersko kmetijo, cerkvico in muzej, nato pa bomo ob jezeru imeli tudi zaključno večerjo. Po večerji odhod proti domu. Prihod domov v večernih urah.

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestnine, vse vstopnine in oglede po programu, malico, večerjo, vodenje, nezgodno zavarovanje, DDV in organizacijo izleta.