Najbolj inovativna turistična agencija

Banja Luka 3 dni

1. dan: Slovenija – Banja Luka
Odhod ob 05:00 vožnja na Hrvaško in nato z vmesnimi postanki mimo Zagreba, preko mejnega prehoda Gradiška v Bosno in Hercegovino do Banje Luke. Tu bomo najprej obiskali gimnazijo, nato pa se bomo sprehodili in si ogledali center mesta imenovanega tudi »Vrata Orienta«: trdnjava Kastel, Gosposka ulica, Banski dvori, Narodno gledališče, cerkev Svete trojice, škofija, stavba vlade RS. Obiskali bomo tudi znamenito tržnico, kjer se dobi vse, od igle do lokomotive. Srečali se bomo s člani slovenskega društva Triglav, ki šteje več kot tisoč štiristo članov. Kosilo nato pa vožnja proti Jajcu. Po prihodu v Jajce ogled znamenitih slapov in kraljevskega mesta: muzeja II. zasedanja AVNOJ-a, Sahat kulo, Medved kulo, podzemno cerkev, slapove reke Plive… Nastanitev v hotel, večerja in nočitev.

2. dan: Jajce - Travnik - Sarajevo
Po zajtrku odhod in vožnja do Travnika, kjer si bomo ogledali center mesta in rojstno hišo Ive Andriča. Nekaj časa za samostojne oglede, nato pa nadaljevanje vožnje do Sarajeva. Najprej se bomo ustavili v Iliđi. Ogled izvira »Vrelo Bosne« in sprehod po parku, kjer Sarajevčani preživljajo proste urice. Sledi ogled muzeja Tunel, ki je oskrboval mesto v času okupacije v vojni v BiH in ogled filma o izgradnji tunela. Nadaljevali bomo z vožnjo do stolpnice Avaz, kjer se bomo povzpeli na najvišjo zgradbo v Sarajevu, od koder je lep pogled na mesto in okolico. Večerja in nočitev.

3. dan: Sarajevo - Slovenija
Po zajtrku bomo imeli voden ogled Sarajeva. Sprehodili se bomo čez Principov most do Careve Đamije in se preko Careve ćuprije podali na Baščaršijo, kjer si bomo ogledali Gazi – Husrev Begovo đamijo (1530/31), ki je najznačilnejša islamska zgradba v Bosni in Hercegovini. Videli bomo Sahat kulo, Bezistan, Kuršumlijo, Moriča-han, katedralo, pravoslavno cerkev, staro židovsko cerkev, kjer je danes muzej in Svrzino hišo, ki je bila zgrajena v 18. stoletju in predstavlja najbolj ohranjen primer kulture bivanja in življenja v Sarajevu v osmanskem obdobju. Po ogledu bomo imeli nekaj časa za samostojne oglede in znamenite čevapčiče. Okoli 14:00 vrnitev mimo Zenice in Slavonskega Broda v Slovenijo, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Informativna cena: 150 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 2 x nočitev z zajtrkom in večerjo v hotelu 3*, vse oglede in vstopnine po programu, lokalno vodenje, vodenje ekskurzije in organizacijo.

POVPRAŠEVANJE