Najbolj inovativna turistična agencija

Berlin 4 dni

1. dan: Slovenija - Nemčija
Odhod ob 20.00. Nočna vožnja po avstrijskih avtocestah in nadaljevanje potovanja po Nemčiji.

2. dan: Berlin
Jutranji prihod v Berlin, kjer se stikajo številni svetovi, kulture in življenjski stili.Orientacijska vožnja z avtobusom: znameniti Kurfürstendam imenovan »Izložba zahodnega sveta«, mestna predela Charlottenburg in Tiergarten, rezidenčni predel, mimo Brandenburških vrat po Unter den Linden do Alexanderplatza. Postanek in ogled znamenitosti: televizijski stolp, Rotes Rathaus, katedrala… Odpravimo se do Gendarmenmarkta, francoske stolnice, nemške stolnice, Konzerthausa in do Checkpoint Charlieja, kjer si po želji ogledamo enkratni muzej, posvečen Berlinskemu zidu in iznajdljivosti ubežnikov, ki so bežali na zahod. Nočitev v hostlu.

3. dan: Berlin
Ta dan je namenjen temeljitejšemu ogledu novejše arhitekture Berlina. Začnemo z Reichstagom in lepim razgledom na Berlin, ki se nam odpre iz steklene kupole arhitekta Normana S. Fosterja. Odpravili se bomo skozi Brandenburška vrata, ki so po zgraditvi berlinskega zidu ostala na nikogaršnji zemlji in simbolizirajo razdeljenost Nemčije. Sprehodimo do Pariškega trga imenovanega Salon Berlina. Nadaljujemo vožnjo z avtobusom: diplomatska četrt z nordijskimi ambasadami, Gemäldegalerie, Kulturforum, Potsdamer Platz; postanek za ogled Sony centra, IMAX kino... Pot nadaljujemo mimo stavbe arhitekta Martina Gropiusa in »Willy Brandt Haus«. Postanek pri Židovskem muzeju, stavbi arhitekta Daniela Libeskinda, ki jo je projektiral v obliki odprte židovske zvezde. Nato postanek v židovski četrti s sinagogo. Vrnitev v hostel in nočitev.

4. dan: Berlin – Potsdam - Slovenija
Po zajtrku vožnja v Potsdam, nekoč sedež Brandenburške gospode, ki so si tu zgradili čudovito s parkom in številnimi jezeri obdano rezidenco, z izstopajočo palačo Sansosouci iz 18 st. Palači pravijo tudi pruski Versailles. Zapeljali se boste tudi mimo ruske kolonije Aleksandrovke in naredili postanek pri dvorcu Cecilienhof s spominsko sobo, kjer je bila l. 1945 znamenita Potsdamska konferenca – prizorišče srečanj »treh velikih«. Po ogledu sledi vrnitev z vmesnimi postanki preko Avstrije proti Sloveniji, kamor prispemo v poznih nočnih urah.

Informativna cena: 189 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, 2 x nočitev z zajtrkom v hostlu v več posteljnih sobah, stroški spremljevalcev, cestne pristojbine, organizacijo in vodenje ekskurzije, DDV.

Doplačila (informativne cene): Židovski muzej 3,5 EUR brez vodenja in delavnic, Check Point Charlie 6,5 EUR do 18 let, East side Galerie 4 EUR brez vodenja, DDR muzej 3,5 EUR + vodenje, ogled parkov in dvorca Sanssouci v Potsdamu 8 EUR, dvorec Cecilienhof 5 EUR, zavarovanje rizika odpovedi.

POVPRAŠEVANJE