Najbolj inovativna turistična agencija

Bosanske skrivnosti 3 dni

1. dan: Slovenija – Banja Luka – Jajce – Jablanica - Konjic
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja na Hrvaško, mimo Zagreba, preko mejnega prehoda Gradiška v Bosno in Hercegovino do Banje Luke. Tu se bomo sprehodili in si ogledali center mesta imenovanega tudi »Vrata Orienta«. Obiskali bomo znamenito tržnico in se srečali s člani društva Slovencev Triglav. Nadaljevanje vožnje po dolini reke Vrbas v Jajce. Tu si bomo ogledali staro mestno jedro, podzemno cerkev iz začetka 15. stoletja, slap in muzej Avnoja. Na poti do Konjica bomo naredili kratek postanek v Jablanici in si ogledali porušen most preko reke Neretve, kjer je potekala znamenita bitka za ranjence. Po prihodu v Konjic nastanitev v hotel, večerja in druženje.

2. dan: Konjic – Sarajevo
Po zajtrku ogled znamenitega Titovega protijedrskega bunkerja, ki so ga gradili 20 let - do 1973 leta in je bil ena največjih skrivnosti druge Jugoslavije. Sprehod po prostorih, ki popolnoma opremljeni še vedno pričakujejo svoje stanovalce. Po ogledih nadaljevanje vožnje preko Ivan Sedla v Sarajevo. Sprehodili se bomo čez PRINCIPOV most do CAREVE Đamije in se podali na BAŠČARŠIJO, kjer si bomo ogledali GAZI-HUSREV BEGOVO đamijo, SAHAT kulo, bezistan, MORIČA-HAN, katedralo, pravoslavno cerkev… Seveda si bomo na legendarni Baščaršiji vzeli nekaj časa za samostojne oglede in nakupe. Nastanitev v hotel, večerja in druženje.

3. dan: Visoko - Slovenija
Po zajtrku se bomo odpeljali v Visoko, kjer so, tako pravijo, odkrili piramide, ki so jih poimenovali po Soncu, Luni in Zmaju. Seveda gre zaenkrat za fazo odkrivanja, raziskovanja in proučevanja in nekateri menijo, da se bo zaradi odkritja teh piramid, celo cela svetovna zgodovina pisala drugače. Podali se bomo v že odkrite rove in si ogledali zunanjost piramid, kjer vršijo izkopavanja. Popoldne vrnitev mimo Zenice in Slavonskega Broda v Slovenijo.

Informativna cena: 150 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 2 x polpenzion v hotelu 3*, vse oglede in vstopnine po programu, lokalno vodenje, spremljevalce, vodenje in organizacijo ekskurzije.

POVPRAŠEVANJE