Najbolj inovativna turistična agencija

Budimpešta 2 dni

1. dan: Slovenija – Siofok - Budimpešta
Odhod ob 04.00 iz dogovorjenega mesta in vožnja z avtobusom mimo Dolge vasi in naprej mimo Nagykanizse, ob južni obali Blatnega jezera, do Budimpešte. Po želji in za doplačilo vožnja do tipične madžarske »puszte«, travne stepe. Na posestvu se bomo zadržali kar nekaj časa. Ob prihodu nas bo dočakala ciganska glasba in pogača. Sledila bo vožnja s konjsko vprego »Csikosi«, konjski pastirji pa nam bodo prikazali svoje spretnosti; jahanje neosedlanih konj, dresura, rokovanje z dolgimi biči in še kaj. Če bomo želeli bomo lahko sami poskusili zajahati kakšnega konja, saj jih imajo na posestvu okrog sto ali pa zavihteti dolg bič. Sledi vožnja do madžarske prestolnice ob Donavi, ki je zaradi svoje slikovite lege, veličastnih in kraljevskih zgradb ter posebnega ozračja vselej privlačen turistični cilj. Budimpeštanski bregovi Donave in staro budimsko mesto so na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Po prihodu krožni ogled Peštanskega dela: opera, Andrassyjev bulevar, parlament… Sprehod po Trgu junakov, Mestnem parku in Vajdahunyadijevem dvorcu, ter ogled cerkve Sv. Štefana. Sledi obisk zanimive centralne tržnice in sprehod po mondeni peš ulici Vaci. Nato se bomo popeljali po mestu in si ogledali čudovite mostove, ki povezujejo Pešto in Budim. Ogled mesta in mestnih znamenitosti. Po ogledu nastanitev v hotelu in večerja. Po želji večerja v značilni madžarski restavraciji – čardi, s folklornim nastopom in glasbo. Po večerji vožnja do Citadele, od koder je prelep pogled na osvetljeno mesto in mostovi s tisočerimi lučkami. Nočitev.

2. dan: Budimpešta – Keszthely - Slovenija
Po zajtrku nadaljujemo z ogledi madžarske prestolnice. Sprehod po Grajskem hribu, kjer stojijo Matjaževa cerkev, Ribiška trdnjava in grajska palača. Za zaključek ogledov bomo, za doplačilo, obiskali muzej posvečen nekdanji skrivni bolnišnici in jedrskemu bunkerju iz 2. svetovne voljne Hospital in the Rock Nuclear Bunker Museum. Popoldne vrnitev do Blatnega jezera - “madžarskega morja”. S trajektom se bomo popeljali čez jezersko ožino, na zanimiv in slikovit polotok Tihany, kjer se bomo sprehodili po idilični vasici, ogledali znamenitosti in kupili kak spominek. Nadaljevanje vožnje ob Blatnem jezeru, ki slovi po svojih znamenitostih in po pokrajinski lepoti. Pozno popoldan odhod proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

Informativna cena: 99 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne pristojbine, nastanitev v hotelu 3* večerja v hotelu, trajekt, zunanje oglede po programu, DDV, vodenje in organizacijo ekskurzije.

Doplačila (informativne cene): enoposteljna soba 24 EUR na osebo, večerja v čardi 8 EUR, obisk puszte pbl. 13 EUR, muzej Hospital in the Rock pribl. 6 EUR, riziko odpovedi 4 EUR.

POVPRAŠEVANJE