Najbolj inovativna turistična agencija

Dunaj 2 dni

1. dan: Slovenija - Dunaj
Odhod ob 04.00 in vožnja preko Šentilja v Avstrijo in naprej mimo Gradca do Dunaja. Po prihodu postanek pri dvorcu Schönbrunn, ki je bil letni dvorec oz. rezidenca Habsburžanov in slovi po čudovitem parku. Ogled zunanjosti dvorca in vrtov, za tem pa obisk dunajskega živalskega vrta (vstopnina doplačilo), ki v Evropi slovi kot najstarejši. Prve živali je začel zbirati že mož cesarice Marije Terezije – Franc Štefan Lotarinški. Po ogledu živalskega vrta sledi obisk dvorca Belvedere. Vožnja v center mesta in orientacijski avtobusni ogled mesta po Ringu: znamenita dunajska opera, bivši cesarski dvor Hofburg, umetnostnozgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša, Uranija. Sledi sprehod po središču mesta mimo spomenika Marije Terezije do Hofburga in naprej do cesarskih grobnic. Sprehod bomo nadaljevali do Štefanove cerkve, kjer imamo pokopanega našega Jurija Slatkonjo, dunajskega škofa in ustanovitelja slavnega zbora Dunajskih pojočih dečkov. Z dvigalom se bomo lahko povzpeli na zvonik in si ogledali Dunaj iz ptičje perspektive. Nekaj prostega časa za samostojno odkrivanje mesta na promenadnih ulicah Graben in Kärntnerstrasse, kjer ne bomo zgrešili kakšne prave dunajske slaščičarne z obvezno »Sacher torto«. Po ogledih vožnja do hostla. Nastanitev in večerja. Zvečer obisk Pratra in po želji vožnja z znamenitim Velikim kolesom (Riesenradom). Nočitev.

2. dan: Dunaj - Slovenija
Po zajtrku vožnja do Tehničnega muzeja, ki je edini muzej v Avstriji posvečen zgodovini tehnike in znanosti. Muzej ponuja bogat vpogled v zgodovino prometa, težke industrije, glasbil, medijske tehnologije in vesolja. Sledi vožnja mimo Donavskega stolpa, za doplačilo se boste lahko povzpeli na 252 m visok stolp, najvišje zgradbe v Avstriji. Odpravili se bomo naprej mimo UNO Citya do slovite ekološke ulice, ki jo krasijo nenavadne arhitekturne in slikarske umetnine ekscentričnega dunajskega arhitekta in umetnika Hundertwasserja. Obiskali bomo umetnikovo hišo, ki je izredno zanimiva, pisana, nenavadnih oblik, s številnimi trgovinicami in lokali. Pozno popoldan vrnitev proti Sloveniji.

Informativna cena: 96 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na navedeni relaciji, namestitev v hostlu v več posteljnih sobah z večerjo in zajtrkom, zunanje oglede po programu, cestne pristojbine in parkirnine, spremljevalci, DDV, vodenje in organizacijo ekskurzije.

Doplačila (informativne cene): enoposteljna soba 25 EUR; vstopnine za dijake (približno): Živalski vrt 7 EUR, Veliko kolo 4 EUR, Prater prost vstop (Plačajo se atrakcije), Belvedere razstava brezplačno (najava obvezno), vodenje po razstavi 4 EUR, Hunderwasserhaus 4 EUR, Tehnični muzej prost vstop do 19. leta starosti, Donauturm 5,90 EUR.

POVPRAŠEVANJE