Najbolj inovativna turistična agencija

Dunaj 1 dan

Odhod ob 04.00. Vožnja mimo Maribora in Gradca do Dunaja. V avstrijski prestolnici si bomo najprej ogledali cesarsko rezidenco Schönbrunn (doplačilo), znameniti poletni dvorec Habsburžanov. Po želji ogled baročnega dvorca in parka, ogledali si bomo lahko številne sobane, med katerimi je tudi Zrcalna dvorana, kjer je imel šestletni Mozart svoj prvi solistični nastop in kjer je Marija Terezija prisegla kot cesarica. Po ogledu dvorca bomo lahko nadaljevali v tamkajšnjem živalskem vrtu, ki je od nedavnega bogatejši za 160 m dolg most, ki sega neverjetnih 10 m v višino. Z mostu se nam bo odprl čudovit razgled na živalski vrt, park Schönbrunn in mesto Dunaj. Po želji se bomo sprehodili po parku in občudovali njegovo urejenost ter geometrijsko natančnost. Sledila bo krožna vožnja po Ringu, ob keterem se vrstijo mogočne stavbe: Hofburg s Špansko jahalno šolo, umetnostno zgodovinski in naravoslovni muzej, Parlament, Mestna hiša in ostale pomembne stavbe 19. stoletja. Ogled bomo nadaljevali s sprehodom po središču mesta, mimo zimske rezidence Habsburžanov - Hofburga, cesarske grobnice do cerkve sv. Štefana ter si vzeli tudi nekaj prostega časa za kosilo in morebitne nakupe. Popoldne bomo obiskali še znameniti dunajski park Prater in se v pozno popoldanskih urah odpravili proti Sloveniji. Prihod v poznih večernih urah.

Informativna cena: 40 € na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne pristojbine in parkirnine, vse zunanje oglede po programu, spremljevalce, DDV, vodenje in organizacijo ekskurzije.

Možna doplačila (informativne cene): Schonbrunn Imperialna Tura 6,70 €, Prater prost vstop (plačajo se atrakcije: cena kolesa Reisenrad za skupino šolarjev do 14. leta 3,5 €; skupina nad 14 let 5,5 €), ogled živalskega vrta 7 €.

POVPRAŠEVANJE