Najbolj inovativna turistična agencija

Hallein - Salzburg 2 dni

1. dan: Slovenija – Hallein - Salzburg
Odhod ob 04.00. Vožnja skozi Karavanški predor mimo Beljaka in po Turski cesti do znamenitega rudnika soli v Halleinu, kjer se bomo v zaščitnih oblekah z rudarskim vozom popeljali v podzemlje, nato pa se po lesenih toboganih spustili do podzemnega slanega jezera. Po ogledu keltskega naselja se bomo odpeljali do Salzburga, rojstnega mesta W. A. Mozarta – velikega genija in umetnika. Staro mestno središče je ujeto med reko Salzach ter hribom Mönhberg z mogočno trdnjavo Hohensalzburg na vrhu. Sprehod po mestu, ogled Mozartovega, Rezidenčnega ter Stolničnega trga, ogled hiše narave. Sledi nadaljevanje sprehoda mimo samostana sv. Petra, stare in nove Festivalne palače ter po nakupovalni in živahni Getreidegasse z Mozartovo rojstno hišo. Po ogledu prosto za samostojne oglede in raziskovanje po mestnih trgih, stranskih pasažah in živahnih mestnih ulicah. V popoldanskih urah še sprehod po desnem bregu reke Salzach do parka dvorca Mirabell. Sledi vožnja do hotela, večerja in nočitev.

2. dan: Salzburg - Wattens – Innsbruck - Bergisel - Slovenija
Zajtrk v hotelu. Sledi vožnja do kraja Wattens, kjer je ena najbolj obiskanih avstrijskih znamenitosti - muzej kristalov Swarovski. Sprehodili se bomo po razstavnih prostorih muzeja kristalov Swarowski, ki je bil pred kratkim prenovljen in se sedaj razteza na 7,5 hektarih površine. Ogledali si bomo zgodovino proizvodnje kristala, življenje Daniela Swarovskega ter obširno zbirko kristalov. Seveda bomo lahko tudi kupili kakšen spominek za domov. Nadaljevanje do glavnega mesta Tirolske – Innsbrucka, kjer sledi ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro s stolnico sv. Jakoba, urni stolp, mestna vrata, Zlata strešica... Po ogledih prosto za samostojne oglede. Na koncu se bomo zapeljali še do znamenitega Bergisla, kjer stoji znana smučarska skakalnica. Eno izmed prizorišč prestižne turneje štirih skakalnic, s katere se ponujajo čudoviti razgledi na okoliško pokrajino (po želji vzpon). Prihod domov v poznih večernih urah.

Informativna cena: 128 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, nastanitev v hotelu ali penzionu 3* (večerja in zajtrk), zunanje oglede po programu, vstopnini v solni rudnik Hallein in muzej Swarowski, cestne takse, DDV, organizacijo in vodenje ekskurzije.

Doplačila po želji (informativne cene): vzpon z vzpenjačo Festung in muzej 6,00 EUR, Mozartova rojstna hiša 3,5 EUR, skakalnica Bergisel 4,5 EUR.

POVPRAŠEVANJE