Najbolj inovativna turistična agencija

Hallstatt-Bad Ischl-Salzburg 2 dni

1. dan: Slovenija – Hallstat – Bad Ischl
Odhod avtobusa ob 6.00. Vožnja skozi karavanški predor po turski avtocesti do Hallstata, mesteca, po katerem ima ime pomembna epoha evropske kulture in je vpisano v seznam svetovne kulturne dediščine. Tu bomo občudovali neverjetno lepo naravo, saj se tu spogledujeta globoko jezero in strma gora, na pobočju katere je zgrajeno to zanimivo mestece. Zelo zanimiv pa je seveda arheološki muzej, kot tudi stara gotska cerkev z izjemnim pokopališčem. Sledi vožnja do bližnjega mesteca Bad Ischl, znamenitega modernega letovišča, znanega po solnih toplicah. Tu pridejo na svoj račun nostalgiki. Obiščemo namreč cesarsko vilo, kjer se srečamo s časi cesarja Franca Jožefa in njegove znamenite soproge Sisi, kakor tudi s cesarsko ljubico Katarino Schratt. Po krajšem postanku (morda v znameniti slaščičarni, znani po slavnem pecivu »išlerjih«) se odpeljemo k jezeru Wolfgangsee, kjer uživamo v lepotah narave in čudovito urejenem mestecu s prastaro znamenito gotsko cerkvijo. Seveda ne bomo pozabili na obisk slavne kavarne pri »belem konjičku«, kjer je nastala znamenita opereta z istim imenom. Zvečer nastanitev v hotelu, večerja in prenočevanje.

2. dan: Bad Ischl – Mondsee – Salzburg
Po zajtrku ogled kraja Mondsee, nato pa vožnja proti Salzburgu. Tu se sprehodimo po starem mestnem jedru in si ogledamo stolnico, frančiškansko cerkev, Petrovo cerkev s samostanom, staro pokopališče, univerzitetno cerkev, grad Mirabell s parkom in znamenito Getreide Gasse. Po želji še ogled Mozartove rojstne hiše in vzpon na grajsko utrdbo. Priporočamo ogled kombinacije muzeja in živalskega vrta – Haus der Natur, kjer bomo lahko občudovali največje kristale na svetu, dinozavre, čudovite akvarije in še marsikaj. Vrnitev proti Sloveniji in prihod domov v večernih urah.

Informativna cena: 99 EUR (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, nastanitev v hotelu 3* (večerja in zajtrk), zunanje oglede po programu, vstopnina Arheološki muzej Hallstatt, cestne takse, DDV, organizacijo in vodenje ekskurzije.

Doplačila po želji (informativne cene): vstopnina cesarska vila 3,6 EUR, Mozartova rojstna hiša 4 EUR, Haus der Natur 3,5 EUR.

POVPRAŠEVANJE