Najbolj inovativna turistična agencija

K Etruščanom in Rimljanom 3 dni

1. dan: Slovenija - Italija
Odhod avtobusa ob 20:00 iz dogovorjenega mesta ter nadaljevanje vožnje po avtocesti mimo Fernetičev z vmesnimi postanki mimo Benetk, Bologne in Firenc proti Rimu.

2. dan: Rim
Po prihodu v Rim v jutranjih urah, sledi ogled kulturno-zgodovinskih znamenitosti »Večnega mesta«, ki ga bomo začeli na Piazza Venezia. S trga, kjer se križajo glavne mestne prometnice, se bomo povzpeli na Kapitol, kjer sta Romul in Rem ustanovila Rim in kjer je bilo skozi stoletja središče mogočnega rimskega cesarstva. Ogled edinstvenega trga, ki ga je zasnoval Michelangelo z najstarejšima javnima muzejema na svetu, saj njun nastanek sega že v 15. stoletje. Muzeja med številnimi plastikami hranita slovito volkuljo z Romulom in Remom, konjeniški spomenik Marka Avreliaj in številne slikarske zbirke Tiziana, Rubensa, Velazqueza,…Po ogledu se bomo sprehodili še do Koloseja in Konstantinovega slavoloka. Proti večeru se bomo polni novih vtisov napotili proti našemu hotelu. Nastanitev, večerja in nočitev.

3. dan: Vatikan in Rim
Po zajtrku se bomo skupaj odpravili proti središču mesta Rim, kjer je tudi najmanjša neodvisna država na svetu – Vatikan, dom papeža in sedež osrednje oblasti rimskokatoliške cerkve. Ogledali si bomo trg in baziliko sv. Petra ter po želji in za doplačilo tudi Vatikanski muzej z zbirkami iz različnih umetnostnozgodovinskih obdobij in Sikstinsko kapelo, ki slovi po Michelangelovi stropni poslikavi. Popoldne sprehod po rimskih ulicah do trga Navona z vodnjakom štirih rek in antičnega Panteona, kot eno najbolje ohranjenih stavb antičnega Rima, vrgli bomo tudi kovanec v Fontano di Trevi in se sprehodili do Španskih stopnic, kjer se odvijajo vrhunske modne revije. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Rim – Cerveterija – Tarquinie – Orvieto - Slovenija
Po zajtrku se bomo zapeljali do srednje Italije, kjer so arheologi naleteli na številne ostanke bogate kulture Etruščanov. Obiskali bomo etruščanska bisera Cerveterija in Tarquin. To skrivnostno ljudstvo je za seboj pustilo čudovite umetnine, ki izdajajo izreden smisel za lepoto in med spomeniki prevladujejo predvsem nekropole ter freske. Vožnja po deželi Etruščanov. Za zaključek še postanek v renesančnem biseru Umbrije - ORVIETU. Vzpenjača nas bo popeljala do visoko ležečega mestnega jedra, kjer si bomo ogledali najbolj bogato gotsko katedralo v Italiji in naredili kratek sprehod po slikovitem srednjeveškem mestnem jedru. Popoldne vrnitev po apeninski avtocesti mimo Firenc, Bologne, Ferrare in Benetk proti Sloveniji, kamor je predviden prihod v poznih večernih urah.

Informativna cena: 200 € na osebo (minimalno 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne in cestne pristojbine, parkirnine, zunanje oglede po programu (brez vstopnin), 2x polpenzion v hotelu 3* v več posteljnih sobah v Rimu ali okolici, spremljevalci, turistična mestna pristojbina, vodenje in organizacijo ekskurzije, DDV.

Doplačila po želji (informativne cene): enoposteljna soba 25,00 € na dan, vstopnina v Vatikanske muzeje 8,00€ na osebo, priporočljiva je rezervacija kar pa znese 4,00 € na osebo, katakombe 5,00 €, bazilika Sv. Petra prost vstop, vzpon na kupolo Sv. Petra 3,00 €, Kolosej 5,5 € (do 18 let prost vstop), Necropola in Etruščanski muzej Tarquinia ter Nekropola  in muzej Cerveteri (do 18. leta prost vstop), Orvieto 1,80 €.

POVPRAŠEVANJE