Najbolj inovativna turistična agencija

München 2 dni

Na ogled vas vabi bavarska prestolnica München, z največjim Tehničnim muzejem, Allianz Areno, BMW muzejem in bližnjim Berchtesgadnom.

1. dan: Slovenija – Berchtesgaden - München
Ob 03.00 odhod avtobusa in vožnja skozi karavanški predor, po turski avtocesti mimo Salzburga do Berchtesgadna, ki velja za eno najlepših pokrajin Nemčije. Po kratkem postanku se bomo odpravili do solnih rudnikov v Berchtesgaden. V zaščitnih oblekah se bomo z rudarskim vozom popeljali globoko pod zemljo, nato pa se po lesenih toboganih spustili še globlje do podzemnega slanega jezera. Po ogledu vožnja mimo največjega bavarskega jezera Chiemse do Münchna. Po prihodu se bomo napotili v enega izmed največjih tehniških muzejev na svetu – Deutsches Museum. Nekaj časa boste imeli na razpolago za ogled te čudovite tehniške zbirke. Sledi vožnja v hotel in nastanitev. Vrnitev nazaj v mesto. Krajši sprehod po središču mesta z obiskom Marijinega trga s staro in veličastno novo mestno hišo, Mihaelsko cerkvijo, stolnico do Karlovih vrat. Nekaj prostega časa in večerja v pivnici. Nočitev.

2. dan: München – Dachau – Munchen - Slovenija
Po zajtrku se bomo odpeljali do olimpijskega mesta in obiskali prenovljen BMW muzej. Na 25 oddelkih je razstavljenih 125 originalnih BMW-jevih modelov, ki najbolje govorijo o 90-letni zgodovini znamke. Obisk bomo končali v t.i. BMW Welt, ki je nekakšen prodajno razstavni salon. Ob 13.15 uri obisk nogometnega stadiona Allianz Arena. Sledi vožnja v bližnji Dachau (približno 20 km) kjer si bomo ogledali spominski del taborišča, spomenika narodov, katerih državljani so izgubili življenje v taborišču. Možnost ogleda 20 minutnega filma. Po ogledu vrnitev po turski avtocesti mimo Spittala in Beljaka, skozi karavanški predor proti domu.

Informativna cena: 145 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne takse, 1 x nočitev z zajtrkom v hotelu 3*, ogled in vstopnino v Tehnični muzej, Allianz Areno, BMW muzej, rudnik Berchtesgaden, večerja v pivnici, stroški spremljevalcev, DDV, stroške organizacije in vodenja ekskurzije.

Informativna doplačila po želji: BMW stolp 3,5 EUR po sebi, riziko odpovedi v primeru višje sile 5 EUR.

POVPRAŠEVANJE