Najbolj inovativna turistična agencija

Okusi Emiglie Romagne, Ferrari in Benetke

1. dan: Slovenija – Parma – Modena – Matova – Lido Di Jesolo
Odhod ob 04:00. Vožnja proti Italiji in dalje po avtocesti z vmesnimi postanki za oddih. V poznih dopoldanskih urah bomo prispeli v Parmo, mesto ki mu zaradi pršuta, parmezana, testenin, pa tudi cele vrste srednjeveških spomenikov, odlične operne hiše pravijo tudi spomenik dobrega življenja in kulinarike. Mestno jedro obvladuje velikanski Palazzo del Pilotta, kjer so bivali parmski vladarji. Sprehodili se bomo po Piazza della Pace mimo guvernerjeve palače in palače Ducale. Sledi vožnja do sirarne, kjer bomo izvedeli marsikaj o pridelavi najbolj poznanega parmezana (Parmiggiano Reggiano) in ga tudi poizkusili. Gre za vrsto zaščitenega trdega sira, ki dozoreva od 2 do 3 leta, prijetnega okusa, ki spominja na orehe in je rahlo pikanten. V popoldanskih bomo spoznali še eno posebnost Emiglie Romagne, balzamični kis. Aceto balsamico tradizionale di Modena ali tradicionalno pripravljen balzamični kis iz Modene je kulinarična posebnost z več sto let dolgo zgodovino in kontroliranim poreklom, ki ji na svetu ni para. Skrbno ga hranijo in starajo v majhnih lesenih sodih in prodajajo v majhnih stekleničkah. Obiskali bomo priznanega proizvajalca balzamičnega kisa, marsikaj izvedeli ter ga tudi degustirali. Pred odhodom proti Benetkam vožnja proti Modeni do Maranella. Po želji ogled Galerije Ferrari, v kateri s pomočjo slik, filmov in modelov predstavijo zgodovino enega najbolj slavnih avtomobilov na svetu in ustanovitelja te avtomobilske tovarne Enza Ferrarija. Po ogledu vožnja do obmorskega mesta Lido di Jesolo. Nastanitev v hotel. Večerja in nočitev.

2. dan: Benetke - Slovenija
Po zajtrku se bomo z obrobja lagune iz Punta Sabbionija s posebno ladjico zapeljali proti osrčju Serenissime – Markovemu trgu. Ogledali si bomo nekatere kulturno – zgodovinske znamenitost Benetk - te nekdaj mogočne kraljice Jadrana. Mimo 'Mostu vzdihljajev' se bomo odpravili proti središču trga, kjer stoji veličastna Markova bazilika in mogočen stolp z astronomsko uro in črncema, enega številnih simbolov mesta. Obisk pihalnice stekla v bližin. Sledil bo zunanji ogled najmogočnejše in najbolj reprezentativne mestne stavbe - Doževe palače, ki jo je v letih 1574 in 1577 močno poškodoval požar. Takrat eden najbolj znanih arhitektov, Andrea Palladio, je predložil originalen načrt: podrli naj bi srednjeveško, z gostim plaščem obdano stavbo in postavili elegantno, klasično renesančno. Toda zmagali so konservativci in doževo palačo so v manj kot enem letu spet postavili v starem gotskem slogu. Takšna stoji še danes. Občudovali bomo tudi 98,6 m visok zvonik "campanille" in se sprehodili do znamenitega mostu Rialto. Na voljo bo tudi nekaj prostega časa za vožnjo z gondolo ali samostojne oglede. Popoldan se bomo zopet vkrcali na ladjo in se prepustili valovom Beneške lagune, ki s svojimi kanali, otočki, močvirji in sipinami predstavlja edinstven naravni prostor. Vožnjo bomo zaključili na celini, od koder nas bo avtobus popeljal nazaj proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.

Informativna cena: 110 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom na navedeni relaciji, cestne takse in parkirnine, namestitev v hotelu 3* s polpenzionom, vse oglede brez vstopnin, obisk sirarne in proizvajalca kisa z degustacijama, vožnjo z ladjico po beneški laguni do Benetk in nazaj, 1 spremljevalce na 15 dijakov, DDV, vodenje in organizacijo ekskurzije.

Informativna doplačila po želji: Ferrarijev muzeji 13 EUR

POVPRAŠEVANJE