Najbolj inovativna turistična agencija

Pet Alpskih dežel

V 3 dneh boste obiskali 5 držav: Avstrijo, Liechtenstein, Švico, Nemčijo in Italijo. Vabimo vas, da si ogledate eno izmed najmanjših evropskih državic kneževino Liechtenstein, ki meri od severa do juga le 25 km in od vzhoda do zahoda samo 6 km. Glavno mesto Vaduz z dominantnim gradom, ki šteje komaj 5000 prebivalcev, pa je vsekakor vredno videti. Pridružite se in raziskujte.

1. dan: Slovenija – Kitzbühel – Wattens – Innsbruck - Feldkirch
Odhod avtobusa ob 04.00 zjutraj. Vožnja skozi Karavanški predor, mimo Spittala in Lienza, do svetovno znanega smučarskega središča Kitzbüchel. Sledi vožnja do vasice Wattens, kjer si bomo ogledali enega najbolj obiskanih avstrijskih muzejev – Muzej kristalov Swarovski, nato pa vožnja v glavno mesto dežele Tirolske – Innsbruck. Ogled mestnih znamenitosti: staro mestno jedro s stolnico Sv. Jakoba, »Zlato streho«, Mestnim stolpom... Nadaljevanje vožnje čez prelaz Arlberg do Feldkircha, mesta na avstrijsko-švicarski meji. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. dan: Feldkirch – Liechtenstein – Zürich – Renski slapovi – Mainau - Feldkirch
Po zajtrku vožnja do kneževine Liechtenstein in ogled glavnega mesta Vaduz, ki šteje komaj 5000 prebivalcev. Ob Züriškem jezeru se bomo zapeljali do Züricha in si ogledali nekatere mestne znamenitosti: Grossmünster - najpomembnejša protestantska cerkev v mestu, staro mestno jedro, znamenita Bahnhofstrasse… Vožnja mimo Wintherturja do znamenitih Renskih slapov, ki slovijo kot največji evropski slapovi. Po ogledu bomo nadaljevali pot ob Renu mimo vasice Stein am Rhein (po možnosti kratek sprehod). Nekoliko dalje, na nemški strani, pa bodo uživali vsi ljubitelji narave in cvetja na otoku Mainau – Otok cvetja ali Rožni otok. Zvečer vožnja ob Bodenskem jezeru do Feldkircha. Vrnitev v hotel, večerja in nočitev.

3. dan: Feldkirch – Brenner – Brixen – Lienz - Slovenija
Po zajtrku se bomo zapeljali čez 1800 m visoki prelaz Arlberg do Innsbrucka. Vzpon na skakalnico Bergisl, od koder se razprostira enkraten pogled na olimpijsko mesto Innsbruck, ter dalje po avtocesti čez znani most Europabrücke na prelaz Brenner. Vožnja do Briksna in ogled mestnih znamenitosti sedeža nekdanje briksenske škofije. Tam so nekoč gospodovali briksenski škofje, ki so imeli svoja posestva tudi pri nas. Ogled katedrale in mestnega središča. Zanimiv bo tudi ogled jaslic, ki jih hranijo in so narejene iz različnih materialov. Nadaljevanje vožnje po Pusteriški dolini v deželo vzhodno Tirolsko v Avstriji do Lienza. Nadaljevanje vožnje po Pusteriški in Dravski dolini, skozi Karavanški predor s prihodom domov v večernih urah.

Informativna cena: 206 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, cestne takse in parkirnine, 2x polpenzion v hotelu 3* v več posteljnih sobah, vstopnine (Swarowski, Renski slapovi, Mainau, Briksen, skakalnica Bergisl), stroške 3 spremljevalcev, stroške organizacije in vodenja ekskurzije, DDV.

Informativna doplačila po želji: enoposteljna soba 48 EUR

POVPRAŠEVANJE