Najbolj inovativna turistična agencija

Praga 2 dni

Prestolnici in največjemu mestu republike Češke pogosto pravimo »zlata Praga« in s tem imenom, izvirajočim od neštetih zlatih jabolk na praških stolpih, zajemamo izredno lepoto tega mesta, s čudovitimi stavbami in izredno lego. Ko nas pot zanese mimo »Staromestskih namesti«, se lahko v mislih vrnemo za nekaj stoletij nazaj in si pričaramo življenje v času čeških kraljev. Mesto še tudi danes, z obnovljeno podobo, deluje nostalgično in morda je čar Prage ravno v tem. Treba jo je obiskati in začutiti utrip, se sprehoditi preko Karlovega mostu ter na njem poljubiti neznanca, obiskati Švejkovo pivnico ter zvrniti kozarček pravega češkega piva.

1. dan: Slovenija – Praga
Odhod avtobusa ob 02.00, vožnja skozi Avstrijo mimo Dunaja v Prago. Po prihodu postanek za osvežitev v enem izmed mnogih praških lokalov. Sledi ogled več kot tisoč let stare prestolnice z veličastno zgodovino in bogato tradicijo kulture in umetnosti. Praga je že od nekdaj zbirališče umetnikov in boemov. Ogled bomo začeli s sprehodom po več kot 500 metrov dolgem Karlovem mostu, ki so ga zgradili leta 1367. Most je okrašen s kipi svetnikov, med njimi je tudi sv. Janez Nepomuk, ki so ga prav s tega mostu vrgli v Vltavo. Na mostu bomo lahko občudovali glasbenike, najrazličnejše trgovce, slikarje in druge umetnike. V starem mestu je gotovo najimenitnejši Staromestni trg s Staro mestno hišo in njeno astronomsko uro iz 15. st., s spomenikom Jana Husa in z mnogimi drugimi pomembnimi palačami in cerkvami. Vaclavske namesti, so kraj, kjer mestno srce najmočneje utripa. Tu, pod “konjem” (Vaclavov spomenik) je kot izhodiščna točka priljubljeno zbirališče Pražanov. Prav tako bomo ob mogočni arhitekturi občudovali tudi številne trgovine – od najbolj cenenih do najprestižnejših. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Praga - Slovenija
Zajtrk. Dopoldan ogled Hradčanov, velikanskega grajskega kompleksa, ki ni le grad, ampak že skoraj stolnično mesto vrh hriba. Sprehodili se bomo skozi dvorišča Praškega gradu do čudovite stolnice Sv.Vida, do Kraljeve palače, kjer so nekoč prestolovali češki kralji. Svojevrstno doživetje je sprehod po Zlatni ulički, kjer nobena hiška ni višja od dveh metrov. Po ogledu prosto za nakup spominkov ali samostojnih ogledov. Slovo ter vožnja proti Sloveniji. Prihod v poznih nočnih urah.

Informativna cena: 118 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, hotel s polpenzionom v Pragi ali okolici mesta v več posteljnih sobah, vse oglede po programu (brez vstopnin), stroški dveh spremljevalcev, vodenje in organizacijo ekskurzije, DDV in osnovno nezgodno zavarovanje.

Informativna doplačila po želji: enoposteljna soba približno 15 EUR.

POVPRAŠEVANJE