Najbolj inovativna turistična agencija

Provansa

Provansa zagotovo sodi med najbolj opevane francoske pokrajine. Čarobna pokrajina je navdihovala pesnike, pisatelje in slikarje. Pokrajina slovi po nepreglednih nasadih sivke, čudovitih rečnih kanjonih in nasadih oljk, kostanjevih gozdov in prijetnih domačinih, ki ne zamudijo nobene partije balinanja. Igrive barve, bogate vonjave, romantične vasice, bogata zgodovina, spokojnost… To je Provansa.

1. dan: Slovenija - Francija
Odhod ob 21:00. Nočna vožnja mimo Ljubljane, Sežane in Benetk proti Genovi.

2. dan: Provansa – Pont du Gard - Avignon
Prebudili se bomo v Provansi in po slikoviti pokrajini nadaljevali vožnjo do Avignona, ki je eno najbolj pomembnih mest v zgodovini Francije. Sloviti most čez reko Rono je znan že od 13. stoletja; sprva kot leseni most, nato kamniti, ohranili pa so se zgolj štirje od 22 obokov. Staro mestno jedro, obdano z obzidjem je od 1995 na seznamu UNESCO-ve kulturne in naravne dediščine. Ogledali si bomo papeško palačo, Place de l'Horloge,... Po ogledih se bomo podali do Pont du Garda, ki je prava mojstrovina rimske arhitekture v Franciji. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

3. dan: Beaucaire–Tarascon–Les Beaux–Arles–Aigues Mortes–Saintes Maries-de-la-Mer
Po zajtrku se bomo odpeljali mimo slikovitih provansalskih krajev v Arles. V času Rimljanov je bilo mesto najpomembnejše v Provansi, o čemer priča tudi velik amfiteater, ki je od 1981 pod UNESCO-vo zaščito. V njem še danes prirejajo številne prireditve. V kraju je ustvarjal tudi slavni impresionist Vincent Van Gogh. Po ogledu se bomo podali v pokrajino Camargue, kjer v narodnem parku domujejo jate plamencev in črede divjih konj. Ogledali si bomo srednjeveško utrdbo Aigues Mortes, od koder so sredi 13.stoletja na pot odjadrali udeleženci sedme križarske vojne. Popoldne bomo namenili obisku Saintes Maries-de-la-Mer, mesteca na obali delte Rone, nato pa bomo med številnimi mokrišči v delti Rone nadaljevali proti hotelu. Nastanitev, večerja in nočitev.

4. dan: Salon de Provence – Aix-en-Provence – Azurna obala – Italija - Slovenija
Po zajtrku bomo nadaljevali potovanje proti vzhodu Provanse, točneje v Salon de Provence, rojstno mesto znamenitega prerokovalca Nostradamusa in središče gojenja oljk. Na poti proti domu si bomo ogledali še Aix-en-Provence, kjer je ustvarjal umetnik 20. stoletja – Paul Cézanne. Sprehodili se bomo po starem mestnem jedru, mimo številnih vodnjakov in do Cours Mirabeau, ulici obdani z graščinami in krošnjami platan. V popoldanskih urah se bomo nad številnim letovišči ligurske obale odpeljali proti Genovi, nato pa mimo Benetk proti Sloveniji. Prihod domov v poznih nočnih urah.

Informativna cena: 230 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom na navedenih relacijah, cestne pristojbine, parkirnine, 2x nočitev z zajtrkom, 2x večerja, oglede po programu, spremljevalci, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, organizacijo potovanja in DDV.

Informativna doplačila po želji: Arena v Arlesu 4 EUR, razvaline gradu Les Beaux 6 EUR, papeška palača v Avignonu 7 EUR, Pont du Garde 4 EUR.

POVPRAŠEVANJE