Najbolj inovativna turistična agencija

Salzburg - München

1. dan: Slovenija – rudnik Hallein – Salzburg- München
Odhod avtobusa ob 05.00. Vožnja skozi Karavanški predor mimo Beljaka in po Turski cesti do znamenitega rudnika soli v Halleinu, kjer se bomo v zaščitnih oblekah z rudarskim vozom popeljali v podzemlje, nato pa se po lesenih toboganih spustili do podzemnega slanega jezera. Po ogledu keltskega naselja se bomo odpeljali proti letališču v Salzburgu, kjer se nahaja znamenita zgradba Hangar-­‐7, ki je nekakšen dom »ekipe« RED BULL. V tej zgradbi se nahja občasna razstava letal, vozil in dirkalnikov ekipe Red Bull. Tu se bomo »seznanili« s Feliksom Baumgartnerjem. Spoznali bomo njegove podvige, med katerimi je tudi skok z roba vesolja. Med izdelki vrhunske tehnologije, se nahajajo tudi izredno redka drevesa z vsega sveta. Okoli poldneva bomo prispeli v Salzburg, rojstno mesto W. A. Mozarta – velikega genija in umetnika. Staro mestno središče je ujeto med reko Salzach ter hribom Mönhberg z mogočno trdnjavo Hohensalzburg na vrhu. Sprehod po mestu, ogled Mozartovega, Rezidenčnega ter Stolničnega trga, nadaljevanje sprehoda mimo samostana Sv. Petra, stare in nove Festivalne palače ter po nakupovalni in živahni Getreidegasse z Mozartovo rojstno hišo. Po ogledih vožnja v Munchen, nastanitev v hostlu in nočitev.

2. dan: Bavaria Filmstadt München - Slovenija
Po zajtrku se odpravimo do filmskega mesta “BAVARIA FILMSTADT”. S studijsko ekipo bomo oblikovali dve delovni skupini, ki bosta ločeno snemali vsaka svoj film po svojem scenariju. V vsaki ekipi bodo na voljo profesionalni delavci iz filmske industrije, ki bodo asistirali na vsakem »delovnem mestu« a samo delo bo prepuščeno dijakom. Od 9. do 17. ure bomo s krajšo prekinitvijo posneli pribl. 5 minutni film, ki pa nam ga bodo v studiu prenesli na DVD format. V času montaže filma se bomo odpravili na ogled studiev, kar je prava posebnost oziroma potovanje v svet filmske umetnosti, kjer bodo mojstri filma razkrili marsikakšno skrivnost dobrega filma. Med drugim bomo videli originalne filmske kulise kultnega filma “Das Boot”, kulise mesta iz priljubljene nemške “TV-limonade”, pravi reportažni avto, se mogoče poizkusili v montaži prenosa nogometne tekme in kaj hitro ugotovili, da je poklic režiserja vse prej kot lahek. Prava posebnost mesta je tudi nova 4D kino dvorana, kjer 432 zvočnikov in štirje subwooferji skrbijo, da se bodo ušesa spremenila v oči. Doplačilo za ogled filma, če bo čas to dopuščal!
Po ogledu vožnja v center mesta. Krajši sprehod po središču mesta z obiskom Marijinega trga s staro in veličastno novo mestno hišo, Mihaelsko cerkvijo, stolnico do Karlovih vrat. Nekaj prostega časa. Proti večeru vrnitev po turski avtocesti mimo Spittala in Beljaka, skozi karavanški predor proti domu.

Informativna cena: 125 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz s sodobnim turističnim avtobusom, vsi zunanji ogledi po programu, 1x prenočevanje z zajtrkom v hostlu, cestne takse, parkirnine, organizacijo in vodenje, DDV.

Informativna doplačila: riziko odpovedi 5 EUR, rudnik soli Hallein 10,50 EUR, obisk filmskega mesta, kjer boste s filmsko ekipo posneli ca. 5 minutni film po lastnem scenariju in z zasebnim vodenjem 27 EUR.

POVPRAŠEVANJE