Najbolj inovativna turistična agencija

Skrivnostna Slonograška

1. DAN: HALLSTATT – BAD ISCHL – SALZBURG
Odhod avtobusa ob 5.00 in vožnja v Avstrijo, po turski avtocesti do jezera Hallstt, ki velja za »najlepši objezerski kraj na svetu » in je vpisan v seznam svetovne kulturne dediščine. Hallstat je znan tudi po velikem odkritju »hallstatskega človeka« Ogledali si bomo rudarsko mestece (priporočamo ogled z vzpenjačo) župna cerkev z lesenim oltarjem, trg Brunen, podzemno pokopališče Karner nato vožnja skozi Bad Goisren (mesto je dalo ime planinskemu čevlju »gojzarju«) zapeljali v zdraviliško mesto BAD ISCHL, kjer srčne bolnike zdravijo s pomočjo solnih kopeli. Začetki segajo v leto 1823, ko je dr. Götz tu odprl prvi kopalni salon. Dober glas o zdravilnih učinkih je kmalu dosegel tudi Dunaj, tako da bogati meščani v mestece množično prihajali na zdravilne terapije. Tu se je zbirala vsa najvišja politična smetana, na čelu s habsburškimi cesarji. Mestece je kraj, kjer sta se na rojstno dnevni zabavi prvič srečala poznejši cesar Fran Jožef in njegova bodoča žena Sisi. Izredno lepo restavrirane stare stavbe, še iz časa Franca Jožefa in njegove Sisi, nas bodo za nekaj časa prestavile v preteklost. Urejenost središča, številne trgovine in tudi kultura samih obiskovalcev nam bodo potrdili, da je mesto ohranilo svojo mondenost skozi zgodovino. Najmogočnejša stavba je dvorec Kaiservilla, ki je bila poletna rezidenca Habsburžanov. Okrog vile so dali zasaditi park, skozi katerega se bomo po želji tudi sprehodili. Krajši postanek bomo naredili še v znameniti slaščičarni, znani po slavnem pecivu »išlerjih«in nadaljevali vožnjo k prekrasnemu jezeru St. Wolfgang. Ogled mesteca ob istoimenskem jezeru, cerkve z znamenitim Pacherjevim oltarjem, zanimiv je hotel » Pri belem konjičku«, kjer je nastala znamenita opereta z istim imenom. Po kratkem sprehodu se bomo vkrcali na ladjico in odpeljali po jezeru do St. Gilgena. Pozno popoldne slovo od prelepe pokrajine narodnega parka in prevoz do hotela ali penziona v okolici Salzburga. Nastanitev, večerja in nočitev.

2. DAN: SALZBURG
Po zajtrku se bomo odpeljali do SALZBURGA, rojstnega mesta W.A.Mozarta - velikega genija in umetnika. Staro mestno središče je ujeto med reko Salzach ter hribom Mönchsberg z mogočno trdnjavo Hohensalzburg na vrhu. Sprehod po mestu. Pri vsej naglici ob 11.00 ne smemo zamuditi igre zvonov – Glockenspiel in kavice v prijetni Cafe Tomaselli na Alter Marktu. Ogled začnemo pri Rotovžu in nadaljujemo po vedno živahni Getreidegasse z Mozartovo rojstno hišo. Z dvigalom se lahko popeljemo do svetovno znane kavarne Cafe Winkler. Sprehodili se bomo do festivalne dvorane, ki so jo zgradili v zač. 17.stol. kot dvorno konjušnico. Nasproti je kolegijska cerkev. Zanimiva je frančiškanska cerkev iz 13. stol. in v njej je znamenita Modona iz leta 1498. Ogled benediktinske opatije, ki je bila zametek današnjega mesta. V samostanu je vredna ogleda cerkev sv. Patra iz 12.stol. in samostansko pokopališče – katakombe. Na trdnjavo Hohensalzburg (11 stol.) se zapeljemo z žičnico. Stoletja je bila trdnjava rezidenca knezoškofov. Ogled grajskega muzeja in trdnjave. Ogleda vreden je Nonberg z zanimivo poznogotsko cerkvijo in Kapiteljski trg s stolnico (marmornata fasada stolnice je mogočno ozadje odra na prostem vsakoletnih festivalskih prireditev). V notranjosti je krstilnik iz stare romanske stolnice, ob katerem so krstili tudi Mozarta. Na Mozartovem trgu je Mozartov spomenik in na trgu Alter Markt Florijanov vodnjak ter stara dvorna apoteka (rokoko) . Če bo čas dopuščal, je ogleda vredna Sebastijanova cerkev s pokopališčem, kjer so grobovi družine Mozart. Obiskali boste tudi prelep park Mirabell z majhnim naravnim gledališčem in razkošnim gradom iz 18.stol. Povratek v hotel, večerja in nočitev.

3. DAN: BERCHTESGADEN – SOLNI RUDNIK- KONIGSEE
Po zajtrku vožnja v Nemčijo, na Bavarsko, v Berchtesgaden, ki velja za eno najlepših pokrajin Nemčije; najprej prevoz v Obersalzberg, od tam dalje pa z lokalnimi avtobusi na vrh Kehlsteina, kjer na višini 1834 metrov stoji Hitlerjevo Orlovo gnezdo. Z vrha je čudovit razgled na salzburško kotlino in okolico. Po povratku v dolino za doplačilo obisk zanimivega in popularnega rudnika soli, kjer obiskovalci oblečejo rudarska oblačila in se po rudniških jaških spustijo pod zemljo, se vozijo po slanem jezeru in občudujejo kristalne mojstrovine. Popoldne vožnja z avtobusom do še lepših krajev, kot je npr. skrivnostno jezero Konigssee, ki leži ob vznožju slikovite gore Watzmann;   Pozno popoldne slovo od prelepe pokrajine narodnega parka in povratek po Turski avtocesti in skozi Karavanški predor v Slovenijo.

CENA: 238 EUR na osebo (najmanj 45 oseb), 245 EUR na osebo ( najmanj 40 oseb )

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, parkirnine in cestne pristojbine, 2 x polpenzion v hotelu ali penzionu 3 * v dvoposteljnih sobah, vzpenjača na trdnjavo Hohensalzburg v Salzburgu , vožnja z ladjo Wolfgangsee , obisk rudnika Berchtesagden , vzpon na Orlovo gnezdo , zunanje oglede brez vstopnin, DDV, vodstvo in organizacijo potovanja.

Doplačila po želji: enoposteljna soba 40 EUR, riziko odpovedi 3,5 % v primeru dokumentirane višje sile.

Vstopnine vodniku: Kaiserr vila in park Bad Ischl 13 EUR, sprehod skozi park 4,5 EUR, Mozartova hiša 8,50 EUR, , arheološki muzej Halstatt 7,5 EUR, žičnica v Halstatu 11,50 EUR.

Končna cena bo določena na podlagi dogovora glede datuma potovanja, števila udeležencev in morebitnih storitev.

POVPRAŠEVANJE