Najbolj inovativna turistična agencija

Stuttgart - Frankfurt - Nürnberg

1./2. dan: Slovenija – Stuttgart - Frankfurt
Odhod avtobusa ob 23:00 in vožnja skozi Karavanški predor, mimo Beljaka. Vožnja s krajšimi postanki po turski avtocesti mimo Salzburga ter Munchna do Stuttgarta, ki je znan kot mesto avtomobilov, kulture in športa ter je domovina najstarejšega proizvajalca avtomobilov s 115-letno zgodovino avtomobilizma povezano z imeni: Gottlieb Daimler, Carl Benz, Wilhelm Maybach in Ferdinand Porsche. Najprej se bomo sprehodili po glavni ulici Königstrasse, ki pelje od monumentalne glavne železniške postaje proti velikemu trgu Schlossplatz z baročnim gradom Neues Schloss. Sprehod bomo nadaljevali po ulici Königsbau, proti Schillerjevem trgu s Starim gradom, v katerem se nahaja deželni muzej. Le kdo ne pozna srebrnega znaka podjetja Mercedes Benz. Ob obratu tovarne so pred dvema letoma postavili nov moderni muzej, ki nas v osmih nadstropjih popelje skozi zgodovino razvoja avtomobilizma in nam na ogled pokaže vse najboljše, kar ponujajo. Med ogledom bomo videli razvoj avtomobilov od prvega dne do danes. Obisk muzeja bo videti kot 120-letno popotovanje skozi čas. Po ogledu prosto in vožnja proti Frankfurtu. Nastanitev v hostlu. Večerja in nočitev.

3. dan: Frankfurt
Zajtrk. Ogled Frankfurta, ki je peto največje mesto v Nemčiji. Po podatkih Univerze v Liverpoolu je Frankfurt najbogatejše mesto v Evropi. Frankfurt je tudi eno izmed treh evropskih mest - poleg Pariza in Londona - z največjim številom nebotičnikov. Tu se nahaja tudi Stolp Commerzbank najvišji nebotičnik v Evropi. Z vrha glavnega stolpa – Main Tower pa lahko z višine 200 metrov gledate mesto in okolico s ptičje perspektive. Frankfurt ima dolgo denarno tradicijo. Obisk frankfurtske borze, ki je največja v Nemčiji in ena večjih v svetu sploh, saj tu poteče 85 odstotkov nemške trgovine z delnicami. Vendar Frankfurt ni le poslovno mesto, je tudi kulturno središče in dom velikega pesnika Johanna Wolfganga Goetheja. Ob reki Majni si sledijo najrazličnejši muzeji na t.i. muzejskem bregu (Museumsufer). Mesto slovi tudi po obsežnem botaničnem vrtu. Vrnitev v hostel, večerja in nočitev.

4. dan: Frankfurt – Nürnberg - Slovenija
Po zajtrku obisk letališča Frankfurt, ki zaradi svoje osrednje lege v Zahodni Evropi igra pomembno vlogo v mednarodnem letalskem prometu. Po ogledu vožnja mimo Wurzburga, mesta na začetku »Romantične ceste« do Nürnberga. Postanek za sprehod po ulicah starega nemškega bisera z najlepšimi zgodovinskimi spomeniki, nad katerim se še danes ponosno dviga grad. Z grajskega griča bomo uzrli mogočno mestno obzidje in cerkvene zvonike, ki se pnejo v nebo. Ustavili se bomo še v domačiji, kjer je bival slikarski mojster Albrecht Durer, obiskali njegov muzej, videli zanimivo fontano ter mestno bolnico nad reko Pegnitz. Za sladek spomin na potepanje po Nemčiji si bomo pred slovesom privoščili znane mestne medenjake. Vožnja proti domu in prihod v poznih nočnih urah.

Informativna cena: 199 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz na navedeni relaciji, cestne takse, 2 x polpenzion in nastanitev v hostlu v več posteljnih sobah, zunanji ogledi, stroške spremljevalcev, nezgodno zavarovanje, DDV, organizacijo in vodenje ekskurzije.

Doplačila (informativne cene): Mercedesov muzej 4 EUR, Stolp Commerzbank 4 EUR, frankfurtsko letališče 7 EUR, Goethejeva hiša 3,5 EUR, frankfurtska borza 3,5 EUR, Dürerjev muzej 1,5 EUR.

POVPRAŠEVANJE