Najbolj inovativna turistična agencija

Toskana

Zibelka italijanskega jezika, književnosti in renesanse je ena najbolj zanimivih in lepih pokrajin Italije. Toskano zaznamujejo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile pa tudi z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti ter vina Chianti, Brunello, Vernazza.

1. dan: Slovenija – Siena – San Gimignano – Voltera
Odhod ob 04.00. Vožnja po avtocesti proti Toskani do SIENE. Mesto, ki je zlato dobo doživelo v 13. in 14. st., ima v svoji urbanistični strukturi izrazito ločen civilni in sakralni del. Jedro predstavlja originalno oblikovan trg Piazza del Campo, kjer dominira Torre del Magnia, najvišji stolp v Toskani. Pallazo Pubblico, velja za najelegantnejšo posvetno stavbo v vsej Toskani. Sakralni del Siene pa je strnjen okoli trga Piazzo del Duomo s katedralo. Popoldne je namenjeno ogledu "mesta stolpov" - SAN GIMIGNANA, mesteca, ki se zaradi obrambnih stolpov, ki ga krasijo, zasluži naziv srednjeveški Manhattan. Sprehod po ozkih ulicah, obkroženih z najrazličnejšimi trgovinicami, ki ponujajo domače, toskanske specialitet. Sprehodili se bomo do trga Piazza della Cisterna in bližnje cerkve Collegiata in si ogledali Della Torturra v Hudičevem stolpu (muzej mučilnih naprav). Po ogledih pa bomo imeli nekaj časa za okušanje enega najboljših sladoledov. Sledi vožnja proti Firencam. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

2. dan: Firence
Po zajtrku vožnja v FIRENCE. Ob prihodu bomo najprej obiskali Medičejske grobnice, ki čeprav nedokončane veljajo za enega izmed najmogočnejših spomenikov renesanse. Kapelo s kipi dopolnjuje veličastna Capella dei Principi z razkošnim okrasjem iz redkih vrst marmorja in poldragih kamnov. Sledi ogled krstilnice, ki ga krasi eden najlepših mozaikov v Italiji. Zgradba sodi med najstarejše v mestu, ima troje izjemnih bronastih vrat, ki sta jih izdelal Andrea Pisano in Lorenzo Ghiberti. Nasproti je stolnica Santa Maria del Fiore s slavno Bruneleschijevo kupolo. Na osrednjem mestnem trgu Piazza della Signoria si bomo ogledali najpomembnejše spomenike. Pallazzo Vecchio s svojo mogočno podobo odseva samozavest florentinskih meščanov. Popoldan se bomo podali čez slikoviti Ponte Vecchio do četrti l'Oltrarno, kjer se bomo ustavili pri monumentalni palači Pitti, ki je največja florentinska palača. Danes domuje v njih Galeria Palatina z izjemno zbirko umetnin. Razkošne dvorane, ki jih je med drugimi poslikal Pietro da Cortona, so polne dragocenega pohištva, kipov, porcelana ter izjemnih slik. Ogledali si bomo vrtove Baboli v ozadju.
Med povratkom do avtobusa si bomo ogledali še frančiškansko cerkev Santa Croce, ki se ponaša s slavnimi Giottovimi freskami, hkrati pa notranjost skriva grobove mnogih pomembnih Florentincev (Galileja, Michelangela, Machiavellija, Rossinija) in tako velja za nekakšen panteon. Po končanih ogledih se bomo odpeljali do florentinske razgledne točke Piazzale Michelangelo, kjer bomo uživali v nepozabnem pogledu na Firenze in slikovito pokrajino okrog mesta. Vrnitev v hotel. Večerja in nočitev.

3. dan: Da Vinci – Pisa - Slovenija
Po zajtrku se bomo ustavili v vasici DA VINCI, kjer so v Castellu Guidiju razstavljene makete umetnikovih izumov. Na posestvu, posajenim z oljkami, je njegova rojstna hiša. Med potjo bomo odkrivali toskansko podeželje, tudi v kulinaričnem smislu (sir, toskanske veprove salame in olivno olje). Nadaljevanje poti v PISO, eno najlepših toskanskih mest, ki se razprostira na bregovih reke Arno. Ogledali si bomo Piazzo dei Miracoli (Trg čudes), kjer stoji stolnica z znamenitim poševnim stolpom in krstilnico. Obiskali bomo katedralo z bogato razčlenjeno fasado, petimi ladjami in dragoceno opremo, ki je najlepši primerek pisanske romantike. Po želji se boste povzpeli na nenavaden stolp in si ogledali mesto iz ptičje perspektive. V popoldanski urah vrnitev, vmesnimi postanki, po isti poti mimo Bologne in Benetk proti Sloveniji. Prihod domov v večernih urah.

Informativna cena: 169 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, nastanitev v hotelu 3* v več posteljnih sobah, 2x polpenzion, spremstvo učiteljev, vstopno takso v mesta Siena, San Gimignano, Firenze, Pisa, zunanje oglede po programu, 1 spremljevalec na 15 dijakov, cestne takse, parkirnine, vodenje, DDV in organizacijo ekskurzije.

Doplačila po želji (informativne cene): za enoposteljno sobo 18 EUR na osebo/noč, Muzej Della Torturra San Gimignano 5 EUR, Medičejske grobnice brezplačno, Babtisterij 5 EUR, stolnica Santa Maria del Fiore brezplačno, Galerija Uffizi brezplačno, galerija Pitti 3 EUR, galerija Palatina 2 EUR, vrtovi Boboli brezplačno, cerkev Santa Croce 4 EUR, Leonardov muzej Da Vinci 5 EUR in vodenje po muzeju 3 EUR, Pisa (Poševni stolp 15 EUR, katedrala 1 EUR, krstilnica 2 EUR), degustacija 8 EUR.

POVPRAŠEVANJE