Najbolj inovativna turistična agencija

Trubarjeva pot

1. dan: Slovenija – Nürnberg – Rothenburg
Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja skozi karavanški predor v Avstrijo in naprej po avstrijskih in nemških avtocestah do Nürnberga. Mesto velja za evropsko prestolnico izdelave igrač. Ogled najpomembnejših mestnih znamenitosti: grad z visokim peterokotnim stolpom in cesarsko kapelo z dvema zvonikoma, predalčaste hiše z visokimi pročelji, stara mestna hiša, cerkev sv. Sebalda z dvojnim zvonikom, Frauenkirche z mehanično uro,… Po želji si bomo lahko ogledali tudi katerega od muzejev. Še posebej zanimiv je Muzej igrač z največjo zbirko igrač na svetu. Sledi vožnja do Rothenburga, ki spada med najbolje ohranjena in najlepša srednjeveška mesta v Nemčiji. Sprehod po kamnitih ulicah zanimivega mesteca, v katerem je Primož Trubar sestavil Katekizem. Nastanitev v hotelu, večerja in nočitev.

2. dan: Rothenburg – Tübingen – Derendingen – bad Urach ali Ulm
Po zajtrku nadaljevanje ogleda mesta, ki velja za najlepše romantično mesto s srednjeveškim obzidjem in številnimi stolpi. Ogledali si bomo tudi cerkev sv. Jakoba, v kateri je svetovno znani oltar Rešnje krvi, mojstrovina kiparja Tilmana Riemenschneideja. Temeljitejši ogled Trubarjeve cerkvice Sv. Duha s slovenskimi obeležji, znamenite točke nastanka prvih dveh slovenskih knjig. Nato se bomo odpravili proti Tűbingenu. Prihod v mesto, ki leži v mirnem zgornjem delu Neckarske doline in je eno najstarejših univerzitetnih mest. Ogled znamenitosti mesta, v katerem je deloval Primož Trubar, ki je dal prav v Tűbingenu leta 1550 natisniti prvi slovenski knjigi Katekizem in Abecednik. Ogled Hohentuebingena, ki dominira nad mestom, nato sprehod ob reki Neckar in čez most Eberhatdsbrucke, po očarljivi promenadi do mestnega trga, kjer stoji Neptunov vodnjak. Naslednji postanek bo v Derendingnu, kraju, v katerem bomo obiskali Trubarjev grob. Po ogledih vožnja v Bad Urach, sedež Trubar-Ungnadovega Bibličnega zavoda s Trubarjevim spomenikom, čudovito cerkvijo in rojstnim dvorcem, wuertemberških vojvod. Nastanitev v hotelu v okolici, večerja in nočitev.

3. dan: Ulm – Kempten – Slovenija
Po zajtrku si bomo najprej ogledali čudovito mesto Ulm s poševnimi mestnimi vrati, znanimi kot Mesarski stolp. Ogledali si bomo eno najlepših in najpomembnejših verskih stavb - stolnico s koničastim zvonikom, ki je med bombnim napadom ostala skoraj nepoškodovana. Nato se bomo odpravili v Kempten, kjer je Primož Trubar služboval in živel od leta 1553 do leta 1561. Ogled znamenitosti tega več kot 2000 let starega mesteca, ki leži ob reki Iller: mestna hiša, bazilika sv. Lovrenca, rezidenca s parkom, ob katerem se nahajata tudi oranžerija in konjušnica,… za konec še sprehod skozi zavito staro ulico z ohranjenim prehodom skozi mestno obzidje. Po ogledu slovo in vožnja proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v zelo poznih večernih urah.

Informativna cena: 210 EUR na osebo (najmanj 45 oseb)

Cena vključuje: prevoz z avtobusom, cestne in ostale pristojbine, 2x polpenzion v hotelih 3* z nastanitvijo v dvoposteljnih sobah, oglede zunanjosti po programu, vodenje, stroške spremstva in organizacije ekskurzije.

Doplačila po želji (informativne cene): enoposteljna soba 48 €; dodatne vstopnine po izbiri 5 - 10 EUR po muzeju oziroma ogledu.

POVPRAŠEVANJE