Najbolj inovativna turistična agencija

Turizem v zidanicah

je nov, unikaten, privlačen in atraktiven turistični proizvod namenjen turistom, ki iščejo avtentičnost, pristno ponudbo, mir, sprostitev in romantiko na podeželju. Nikjer drugje ne boste na tako majhnem prostoru našli toliko zidanic, lesenih hramov in kleti, kot na Dolenjskem in v Beli krajini. Postavljene so ob rob vinogradov na pobočjih s prelepim razgledom.

Gospodarski del zidanice predstavlja klet, v kateri je shranjeno orodje in vino, bivalni del v pritličju pa obsega kuhinjo, sanitarije, kopalnico in ležišča. Oprema današnjih zidanic je sodobna in nudi turistom vse, kar potrebujejo za udoben oddih, skupaj s ponudbo regije pa nudi tudi ENKRATNO DOŽIVETJE.

Več informacij in rezervacije na www.zidanice.si.

Z vnosom želenega termina preverite proste kapacitete:

Etrips ®

Vikend paket: zidanica – Slak - Pavček

Program za 2 – 4 osebe:

1.dan (petek)

Prihod v Mirno Peč. Nastanitev v zidanici, dobrodošlica, sprehod po vinskin gorici

2. dan (sobota)

Dopoldne predlagamo obisk Muzeja Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka v Mirni Peči. kjer boste spoznali življenjsko pot virtuoza na diatonični harmoniki, prisluhnili njegovim skladbam, si ogledali številne nagrade, harmonike, noše… Na posebnem odru s harmoniko si boste lahko zaigrali svojo najljubšo Slakovo skladbo in celo posneli svoj videospot. Ogledali si boste lahko tudi izjemno zanimiv interaktivni paviljon Čebelji svet. S pomočjo virtualne resničnosti si boste približali čebele, se z njimi fotografirali, poslušali brenčanje čebel, vonjali propolis ter spoznali še marsikaj zanimivega iz vseta čebel. Po kosilu predlagamo obisk Šentjurja, kjer je na ogled Pavčkov dom. V njem si boste lahko ogledali tudi film o Tonetu Pavčku. Večerja v eni izmed dobrih gostiln.

3. dan (nedelja)

Pred vrnitvijo domov priporočamo obisk cerkve sv. Kancijana v Mirni Peči ali sprehod do Zijala pri vasi Vrhpeč. Na južni strani hriba Sv. Ana (407 m) pride Temenica drugič na dan. Pod 35 metrov visoko skalno pečino je visokovodni bruhalnik oziroma Vodna jama pod Zijalom. V jami je stoječe jezero iz katerega ob obilnejšem deževju bruha voda. V bližini sta dve jami; Fantovska luknja in Ajdovska jama. Zijalo je zaradi hidroloških in geomorfoloških posebnosti zavarovano kot naravni spomenik.

Cena: 50 EUR/osebo (najmanj 4 osebe), 90 EUR/osebo (najmanj 2 osebi)

Cena vključuje: bivanje v zidanici 2 noči, dobrodošlica v zidanici, vstopnina za ogled Muzeja Lojzeta Slaka in Pavčkovega doma, organizacijo, DDV.

POVPRAŠEVANJE


 

 

Drugačna doživetja med dolenjskimi griči in vinogradi

Program 1: OPAZOVANJE MEDVEDA

Program 2: RIBARJENJE V ČISTEM

Program 3: KOLESARJENJE, POHODNIŠTVO, SPUST PO KRKI ALI KOLPI

1. dan (petek)

Prihod v vinsko gorico do izbrane zidanice (www.zidanice.si). Dobrodošlica gospodarja, pokušino vin ob narezku. Uživanje v specialnem ambientu sredi vinskih goric, čas za romanco…

2. dan (sobota)

V soboto lahko izbirate naslednje aktivnosti:

 • Celodnevno ribarjenje v Krki ali Kolpi: potočne postrvi, platnice, sulci, lipani, linji ter druge za ribolov zanimive ribe. Zvečer si boste lahko ulov pripravili v slastno večerjo.
 • Opazovanje medveda: srečanje z največjo zverjo v Evropi v njenem naravnem habitatu je zagotovo nepozabno, izjemno doživetje. Na prežo in iz preže vas spremlja izkušen vodnik.
 • Dopoldne priporočamo izposojo kolesa in raziskovanje ene izmed številnih kolesarskih poti (www.slovenia-heritage.net/tp/index.asp) Popoldne priporočamo spust po reki Krki ali Kolpi s čolnom, kajakom, raftom ali supom. Zvečer možna večerja na kmetiji ali v dobri gostilni. Nočitev v zidanici.

2. dan (sobota)

V nedeljo dopoldne priporočamo obisk Šmarjeških, Dolenjskih ali Čateških Toplic. Možnost kopanja ali za doplačilo tudi koriščenja vrhunskih wellness uslug, masaže, savne…

Cena paketa z ribarjenjem:

72 EUR/osebo (najmanj 4 osebe v zidanici), 84 EUR (3 osebe), 104 EUR (2 osebi v zidanici)

Cena paketa z opazovanjem medveda:

125 EUR (4 osebe), 142 EUR (3 osebe), 167 EUR (2 osebi)

Cena paketa s kolesarjenjem in spustom po reki:

80 EUR (4 osebe) 91 EUR (3 osebe) 113 EUR (2 osebi)

Cena vključuje:

dve nočitvi v izbrani zidanici, dobrodošlico s prigrizkom in degustacijo, 3-urno kopanje, program 1, 2 ali 3, organizacijo in DDV.

Dodaten dan:

17 EUR/osebo (4 osebe v zidanici), 35 EUR/osebo (2 osebi v zidanici)


Komu predvsem je namenjen turizem v zidanicah?

 • Ljubiteljem aktivnih doživetij:

  pohodništva, kolesarjenja, jahanja in čolnarjenja, golfa, lova in ribolova, adrenalinskih doživetij – polet z motornim letalom, balonom, polet ali skok v tandemu z jadralnim letalom…

 • Obiskovalcem termalnih zdravilišč

  Terme Šmarješke Toplice in Dolenjske Toplice

 • Ljubiteljem naravne dediščine

  gozdovi, polja, vinogradi, reke, kraške jame…

 • Ljubiteljem kulturne dediščine

  sakralna dediščina, muzeji, galerije, gradovi, samostani, arheološka nahajališča, tradicionalna vaška arhitektura

 • Ljubiteljem kulinaričnih doživetij
 • Ljubiteljem tradicionalnih etnoloških in drugih prireditev

3D panorama

Med 40 zidanicami najdete tudi 8 vinotočev, kjer si poleg nastanitve lahko rezervirate tudi kosila in večerje.

Ponudbo vseh zidanic si lahko ogledate na spletni strani www.zidanice.si. Tam vas bomo obveščali tudi o posebnih ponudbah, ki jih pripravljamo ob različnih prireditvah: Teden cvička, Vinska vigred, Martinovanje…

Posebnost zidanic: dobrodošlica z domačim narezkom in degustacijo vin.

Več informacij in rezervacije na www.zidanice.si.

POVPRAŠEVANJE