Najbolj inovativna turistična agencija

Južna Madžarska

MADŽARSKA MALO DRUGAČE - PO POTEH MADŽARSKE ENOGASTRONOMIJE

1. dan: PÉCS- VILLÁNY – HAJÓS – KECEL – SZEKSZARD

Odhod avtobusa zgodaj zjutraj in vožnja na Madžarsko, po južnem predelu županije Zala in Somogy, čez pogorje Mecsek v Pécs, središče županije Baranja. Po jutranji kavici in krajšem sprehodu, sledi ogled mestnega središča iz 9. stol. Sledi vožnja proti jugu mimo mesteca Siklós do opevanega mesta Villány, središča 16. vinorodnega okoliša Villány - Siklós. Ogledamo si vinogradniški muzej, ki domuje v kleti svetovno znanega trsničarja Telekija. Pokušina vin. V neposredni bližini je vinska vas Villánykövesd. Spoznamo naselje specifičnih vinskih kleti, kletarja Tiffaniya, v kleti pa ob bogatem prigrizku in pokušini še paleto vin. Nadaljevanje poti do 2. vinorodnega okoliša Hajós - Baja. Na poti obiščemo vinogradništvo Sümegi, predsednika Vinske akademije in združenja vinogradnikov Madžarske ter v kleti spoznamo njegova vina. Potem nas sprejme naselje vinskih kleti Hajós v županiji Bács Kiskun. Namestitev v penzionu Judit in po kleteh. Večerja, pokušina, nočitev.

2. dan: HAJOS – KECEL -TOLNA

Zajtrku sledi spoznavanje posebnosti vinskih kleti Hajos, njih arhitekture, trženja vina, nočitvenih kapacitet, kletarjev in njih vina. Obisk največjega vinarja v vasi klet Kovacs, katerega vina spoznamo v stari in novi kleti. Sledi nadaljevabnje poti proti zahodu do županije Tolna in njenega središča Szekszard, središča 15. vinorodnega okoliša. Ob prihodu v mestu obiščemo znano vinogradništvo in kletarstvo Vesztergombi, kjer bomo lahko ob pokušini občudovali izredno arhitekturo kleti. Predstavitev kletarstva in pokušina. Vožnja v smeri jezera Balaton. Postanek v nepozabni Kukorica čardi za pozno kosilo ob glasbi. Povratek proti domu in prihod v poznih večernih urah.

CENA: 168 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: nočitev z zajtrkom v penzionih 1/2 TWC, naštete obiski kleti z razgovori in pokušine vin, bogat prigrizek v Villánykövesdu, večerjo v Hajósu, pozno kosilo v čardi ob Balatonu, oglede po programu z vstopnino, organizacijo, izvedbo in vodenje izleta

Doplačilo nočitev v enoposteljni sobi 15 eur

POVPRAŠEVANJE