Najbolj inovativna turistična agencija

Slovaška 2 dni za vinogradnike

Če Češka slovi predvsem po pivu, je Slovaška poznana po številnih vinogradih in odličnem vinu. Prvi dan naše ekskurzije bomo spoznavali vabljivo vinorodno pokrajino in poskušali vina, drugi dan pa se bomo posvetili slovaški prestolnici, ki je zadnje čase vse bolj privlačno mesto številnih turistov…

1. dan

Zgodaj zjutraj odhod avtobusa in vožnja proti Slovaški. Naš prvi daljši postanek bo na najbolj znanem slovaškem gradu Červeny kamen. Ogledali si bomo bogate grajske sobane in lepo ohranjeno opremo. Sledi vožnja po prekrasnih vinorodnih okoliših severno od Bratislave. Obisk vasice Svaty jur, ki slovi po vinogradniški kulturi in tradiciji izdelovanja majolike. Seveda bomo v vinski kleti imeli tudi degustacijo vin, poleg vina pa nam bodo postregli s sirom in pogačicami. Naš naslednji postanek bo Vinska klet Vintour, ki ima na področju Malih Karpatov sloves najboljše vinske kleti. Vodi jo g. Ivan Dudo, ki je predsednik vinogradniškega združenja in velik poznavalec vin. V 15 letih obstoja kleti so svojo dejavnost razširili na izdelavo promocijskih daril in organizacijo družabnih dogodkov s poudarkom na vinu. Sledi vožnja v Bratislavo, nastanitev v hotelu in večerja v pivnici.

2. dan

Po zajtrku sledi sprehod skozi staro mestno jedro. Ogled bomo začeli pred cerkvijo Sv.Trojice, se sprehodili skozi Michalska vrata in po Michalski ulici, se ustavili na glavnem trgu, si ogledali mestno hišo in škofovo rezidenco, katedralo sv.Martina, narodno gledališče… Za konec se bomo odpeljali po vinski cesti v regijo Modar-Pezinok, kjer si bomo ogledali najmodernejšo vinsko klet na Slovaškem – vinsko klet Elesko. Po ogledu in degustaciji sledi povratek proti domu.

CENA: 139 EUR po osebi (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, 1x POL v hotelu najmanj 3***, vsi ogledi po programu, vstopnine, tri degustacije in oglede kleti, vodenje in organizacijo ekskurzije, DDV.

Doplačilo po želji: večerja v tradicionalni pivnici namesto v hotelu 7 EUR

POVPRAŠEVANJE