Najbolj inovativna turistična agencija

Vinska pot terana

Teran je suho vino, ki ga pridobivamo iz trte refoška. Za področje, kjer pridelujejo kraški teran, je značilna "rdeča zemlja", ki vinu, skupno z zmernim podnebjem in soncem, daje poseben priokus. Posebnost tega vina je tudi nizka stopnja alkohola, zdravniki pa ga priporočajo zaradi njegovih kislin, ki blagodejno vplivajo na prebavo. Prav tako je teran primeren tudi za anemične bolnike, njegove zdravilne lastnosti pa so bile znane že v starorimski dobi. V Plinijevih spisih namreč lahko beremo o odličnem vinu, ki so ga takrat pridelovali na področju Krasa.

Odhod avtobusa ob 06.00 uri. Vožnja mimo Ljubljane proti Trstu. Ogled mesta nato pa vožnja do romantičnega gradu Miramar. Ogled gradu, obdanega s čudovitim parkom, in sanjskega bivališča Maksimiljana Habsburškega in njegove žene Charlotte. Bogata notranja oprema dvorca govori o načinu življenja kraljevih rodbin v 19. stoletju. Zatem se bomo zapeljali po Vinski poti Terana in se najprej ustavili v Nabrežini, kjer si bomo ogledali turistično kmetijo, ki se ukvarja z vinogradništvom. Postregli nam bodo z domačo joto, v njihovi kleti se bomo ob vinu pogovorili o delu v vinogradu in življenju na kmetiji, trženju… Sledi nadaljevanje vožnje do vasi Zgonik, kjer je kar nekaj kmetij in osmic. Tudi tu si bomo ogledali vinograde in ob domačem narezku pokušali njihova vina.
Za konec se bomo po želji ustavili na slovenski strani v dobri gostilni ali na turistični kmetiji, kjer nam bodo postregli z večerjo (doplačilo).

CENA: 49 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz s turističnim avtobusom, ogledi po programu, malica, degustacije, zavarovanje , organizacija in vodenje.

POVPRAŠEVANJE