Najbolj inovativna turistična agencija

Vipavska dolina in Kras

Program ekskurzije za vinogradnike:

Odhod avtobusa ob 07.00. Vožnja mimo Ljubljane v Vipavsko dolino. Najprej si bomo ogledali biser zgodovinske kulturne dediščine, Vipavski križ. Sprehod po ozkih ulicah skozi naselje, ki je obdano z obzidjem in ogled Kapucinskega samostana in bogate stare knjižnice. Pri izvirih reke Vipave ali v bližnji vasici se bomo nato okrepčali z dobro domačo joto.

Nato bomo obiskali priznanega vinarja, kjer si bomo najprej ogledali staro, kamnito, velbano klet iz leta 1621, nato pa bomo imeli vrhunsko degustacijo vin ob domačih mesninah, siru, kruhu in »frtaljah«. Od tu se bomo podali v zanimivo vasico Goče, ki se ponaša z največjim številom ohranjenih vinskih kleti na svetu. Domačini pravijo, naj bi prav v eni izmed njih nastala Prešernova Zdravljica.

Najprej se bomo sprehodili med njihovimi vinogradi in obiskali vsaj dva vinogradnika ter podrobneje spoznali primorsko trto, vina, sadje… Naš pohod bomo nadaljevali do bližnjega griča, kjer si bomo ogledali cerkvico Marije Snežne. Sledi povratek v Goče. Ogled vasice, ki ima več kot 60 starih kleti in se je včasih ponašala s 54 sortami grozdja. Tu bomo imeli dobro večerjo, nato pa degustacijo odličnih avtohtonih vin. Domov se bomo vračali polni novih spoznanj in doživetij…

CENA: 55 EUR na osebo (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, vse oglede po programu, postanki pri vinogradnikih, malico, dve degustaciji, večerjo, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, organizacijo in DDV.

POVPRAŠEVANJE