Najbolj inovativna turistična agencija

Bela Krajina – z rafti po Kolpi

Vabimo vas v nedotaknjeni svet reke Kolpe – evropske destinacije odličnosti za leto 2010.

Odhod avtobusa v Belo krajino. Vožnja skozi Črnomelj do vasi Stari trg ob Kolpi. Postanek za jutranjo kavico. Sledi spust do Radencev, kjer se bomo vkrcali v rafte in se spustili po najjužnejši slovenski reki Kolpi. Tisti, ki ne želite na raft se lahko sprehodite ali popeljete s kolesi po čudoviti dolini reke Kolpe.

V Damlju se vsi zopet srečamo. Možna malica ali piknik. Sledi vožnja do Žuničev in ogled znamenite uskoške hiše – Šokčev dvor. Nadaljevanje vožnje do Adlešičev, kjer se bomo srečali z izdelki domače obrti in pridelavo lanu.

Popoldne se bomo odpeljali še do Rosalnic in si ogledali največji kulturni spomenik Bele krajine – znamenite gotske cerkvice Tri fare. Sledi še skok v vinorodne Drašiče, kjer si bomo ogledali znamenito sosesko zidanico, poskusili pa bomo tudi sosesko vino.

Dan bomo zaključili na turistični kmetiji, kjer nas bodo postregli z dobro belokranjsko večerjo.

CENA: 50 EUR/osebo

Cena vključuje: spust z raftom po Kolpi, vse vstopnine in oglede po programu, večerjo, vodenje in organizacijo izleta, DDV.

Popusti: brez spusta z raftom – 25 EUR na osebo.

Več in drugače: Metlika – staro mestno jedro z Belokranjskim muzejem in Filmom o Beli krajini, Kambičeva galerija, Gasilski muzej, številni priznani belokranjski vinogradniki in vinske kleti, čebelarji, KP Lahinja, Osnovna šola Brihtna glava, Črnomelj – staro mestno jedro s Primožičevo hišo (izdelki domače obrti), cerkev sv. Duha in Pastoralnim centrom, Semič in Vinica z muzejem, cerkev sv. Trojice na Vinjem vrhu, izvir Krupe…

POVPRAŠEVANJE