Najbolj inovativna turistična agencija

BOSNA ZA POHODNIKE IN LJUBITELJE NARAVE

Zahodna Bosna je izredno privlačna za ljubitelje aktivnega turizma, posebno za planince in ljubitelje vodnih aktivnosti. Poleg prijaznih ljudi vas bo navdušila izjemno lepa narava, predvsem čudovit vodni svet reke Vrbas, Krupe, Plive, Janj in seveda Une. Če naj bi voda predstavljala največje bogastvo za človeštvo, potem je Bosna zagotovo ena najbogatejših držav… Nepozabno doživetje je rafting na reki Plivi, možen tudi paintball in kolesarjenje ter različne kombinacije teh aktivnosti.

1. DAN (pohod na planino Plešivica 15 km)

Vožnja z avtobusom do Bihaća. Začetek pohodne poti iz naselja Zavelje (421m), po planinski poti do Opalitog Vrha (1225m) in dalje do Šabine Grede. Povratek gre po enem delu po drugi poti. Nastanitev Planinski dom Plešivica (več-posteljne sobe) ali hotel v Bihaču. Večerja in nočitev.

2. DAN (pohod izvir Plive in Janjski otoki)

Po zajtrku vožnja z avtobusom do izvira reke Plive. Približno eno uro bomo porabili najprej za obhod izvira, potem pa se bomo podali na 3 urni pohod do Janjskih otokov. To je pravljična kraška dežela neštetih kaskad, vodopadov, malih slapov in potokov, bujnega zelenja, renesančnih parkov… Tukaj se čas zares ustavi… Popoldne vožnja proti Jajcu, postanek pri Plivskem jezeru in vožnja z ladjo. Zvečer nastanitev v planinskem domu ali v hotelu, večerja in prenočevanje.

3. DAN (pohod Otomalj/rafting Pliva)

Po zajtrku sledi pohod čez najlepše predele Jajčevskih planin do vrha Otomalj (1054 m v/v) od koder se razlega čudovit pogled na reko Plivo, Plivska jezera in številne planine. Sledi spust do dveh manjših jezer, okrepčilo in priprava na spust z rafti po reki Plivi (2 uri). Na koncu bodo naše rafte privezali na ladjico in nas potegnili na drugo stran jezera. Povratek v dom ali hotel, večerja, nočitev.

4. DAN (pohod Martin Brod)

Po zajtrku ogled Jajca, nato pa obisk Martin Broda, kjer si bomo ogledali samostan, s katerim so povezani naši grofi Celjski ter čudoviti svet slapov. Po kosilu sledi vožnja proti domu.

CENA: 165 EUR (najmanj 45 oseb), 170 EUR (najmanj 40 oseb)

Cena vključuje: avtobusni prevoz, cestne takse, vse oglede, vožnjo z ladjo, raft po Plivi, vodenje, lokalni spremljevalec, nastanitev v planinskem domu, polpenzion, 3 x malico, organizacijo in DDV.

Doplačilo po želji: Nastanitev v 1/2 sobah v hotelu 3*** pribl. 30 EUR/osebo

Opomba: Po želji možen tudi raft po Uni in ogled Štrbačkog buka.

POVPRAŠEVANJE